Izdzīvo mēra laikus Bauskas pilī
foto: Bauskas novads
18. maijā Muzeju nakts ietvaros Bauskas pils muzejs piedāvā programmu ,,Dzīve mēra laikā”.
Novadu ziņas
2024. gada 11. maijā, 08:18

Izdzīvo mēra laikus Bauskas pilī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Muzeju naktī Bauskas pils muzejs piedāvā programmu "Dzīve mēra laikā".

Izdzīvo mēra laikus Bauskas pilī...

Šā gada 18. maijā tiks svinēta gan Starptautiskā muzeju diena, gan Eiropas Muzeju nakts. Katru gadu muzeja naktīm ir piešķirta tēma. Šogad tēma ir izzināt un iegūt, pētīt un saprast - Bauskas pils muzejs piedāvā iepazīties ar mēra laikiem.

No pulksten 20:00  Bauskas pilī būs iespēja apskatīties muzeja ekspozīcijas un Livonijas ordeņpils torni. Apmeklējuma laikā dažādās vietās manīs Melnās nāves jeb Buboņu mēra ‘klātbūtni’. Apmeklētājiem varēs noskatīties animācijas filmu "Mēra ārsts" un būs arī iespēja ielūkoties kunstkamerā jeb reto eksponātu istabā.  

Muzeju nakts programmas noslēgumā ārpus pils mūriem notikums - Uguns performance "Inferno". Tas simbolizēs jaunas dzīves un iespēju atdzimšanu un visu iznīcības, un nelaimes nodedzināšanu.

Muzeju nakts "Dzīve mēra laikā" programma:

  • 20:00 - 22:30 Bauskas pils muzeja ekspozīciju un izstāžu apskate. Centrālā torņa ar skatu laukumu un Livonijas ordeņa pilsdrupu apskate;
  • 20:00 - 22:30 Melnās nāves jeb Buboņu mēra "klātbūtne"; kunstkamera jeb reto eksponātu istaba; animācija "Mēra ārsts";
  • 23:10 pils austrumu priekšlaukumā noslēguma notikums - Uguns performance "Inferno".
  • Pasākuma apmeklējums bez maksas. Pēdējos apmeklētājus pilī ielaidīs plkst. 22:30. 

Pasākums var tikt filmēts un fotografēts. Iegūtie video un foto materiāli var tikt izmantoti Bauskas pils muzeja publicitātes vajadzībām.

Eiropas Muzeju nakts ir starptautisks muzeju pasākums, kas kopš 2005. gada ik pavasari notiek daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Informācija par akciju Eiropas valstīs ir atrodama šeit. Akciju "Muzeju nakts" Latvijā koordinē Kultūras ministrija sadarbībā ar biedrību "Starptautiskās Muzeju padomes Latvijas Nacionālā komiteja".