Tikai trīs pieturas! Starp Rīgu un Bausku kursēs autobusa ekspreši
Foto: Autotransporta direkcija / "Facebook"
Sabiedrība
2024. gada 29. aprīlis, 16:01

Tikai trīs pieturas! Starp Rīgu un Bausku kursēs autobusa ekspreši

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, paziņoja Autotransporta direkcija (ATD).

Šajos reisos būs trīs pieturas - Rīgas starptautiskā autoosta, Iecava un Bauskas autoosta.

Darba dienās autobuss no Bauskas izbrauks plkst.6, plkst.9.55 un plkst.16.50, savukārt no Rīgas - plkst.8.30, plkst.15.20 un plkst.18.20. Savukārt sestdienās un svētdienās plkst.7.10 autobuss izbrauks no Bauskas un Rīgā būs plkst.8.15.

Saistībā ar izmaiņām maršrutā Rīga-Bauska vairākiem citiem reisiem ir mainīti pienākšanas laiki galapunktā par desmit līdz 15 minūtēm.

ATD norāda, ka vienlaikus Bauskas novadā no 1.maija būs izmaiņas arī maršrutos Bauska-Jaunsaule-Skaistkalne, Bauska-Bārbele, Rīga-Vecumnieki un Rīga-Skaistkalne.

Maršruta Bauska-Jaunsaule-Skaistkalne pēcpusdienas reisu no Bauskas sāks piecas minūtes vēlāk - plkst.17.35, un autobuss posmu Līči-Jaunsaule izbrauks ātrāk, savukārt pienākšanas laiks galapunktā Skaistkalnē nemainīsies.

Maršrutā Bauska-Bārbele autobuss reisā plkst.6.35 no Bārbeles galapunkta Bauskā iebrauks piecas minūtes agrāk - plkst.7.40, un posmu Grotēni-Vecumnieku pagrieziens izbrauks ātrāk.

Savukārt maršrutā Rīga-Vecumnieki un maršrutā Rīga-Skaistkalne visos reisos iekļaus pieturu "Ezernieki", kā arī būs vairākas izmaiņas reisu izpildes laikos.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.