foto: Shutterstock
Kandavas pilsētas svētkus sagaida ar raibiem soliņiem
Novadu ziņas
2024. gada 24. maijs, 15:10

Kandavas pilsētas svētkus sagaida ar raibiem soliņiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šā gada 24. un 25. maijā notiek Kandavas pilsētas svētki, kuru tēma šogad ir "Karnevāls Kandavā". Gatavojoties svētkiem, pilsētā tapuši arī oriģināli, krāsaini soliņi.

Svētku laikā Kandavas ielas pārvērtīsies par karnevāla skatuvi, kurā būs redzamas parādes, muzikāli priekšnesumi un dažādi kultūras pasākumi.

Piektdien, 24. maijā, plkst. 19 Kandavas novadpētniecības muzejā atklās izstādi "Karnevāla un tautas tradīciju maskas". Piektdienas vakarā  no plkst. 22 vecpilsētas promenādē notiks bungu šovs ar Kristeru Hartmani un disko nakts ar DJ Robertu Lejasmeijeru.

Otrā svētku diena sāksies ar pūtēju ansambļa priekšnesumu, skanot dzīvīgai mūzikai. Visi makšķernieki un makšķerēšanas entuziasti aicināti uz sacensībām pie Kandavas laukakmens tilta pār Abavu, motociklu mīļotājiem būs iespēja vērot "Harley Davidson" zīmola motociklu parādi, savukārt bērniem būs uzorganizēta pīlīšu regate. Promenādē dienas garumā notiks dažādi pasākumi.

Gaidāms arī tradicionālais svētku gājiens, kas pulcēs dalībniekus no dažādām Kandavas un pagastu iestādēm un uzņēmumiem. Vakara kulminācijā sekos svētku koncerts, bet svētku noslēgumā visus gaidīs balle, kas norināsies līdz rīta gaismai.

Svētku programmā iekļauti dažādi pasākumi, tostarp amatnieku tirdziņš, mākslinieku darbu izstādes, kā arī bērnu atrakcijas.

Kandava tiek greznota ar jauniem, raibiem soliņiem

Gatavojoties Kandavas pilsētas svētkiem, vecpilsētas promenādes atpūtas soliņi ieguvuši jaunu un košu krāsojumu, tos apgleznojusi Kandavas Mākslas un mūzikas skolas direktores vietniece mācību darbā Sintija Mantaja.

"Uzaicinājumu apgleznot soliņus Kandavas pilsētas promenādē saņēmu no pilsētas noformētājas Ingas Ābelītes. Vēlme iedzīvināt krāsas promenādē radās, tuvojoties Kandavas pilsētas svētkiem. Apgleznot soliņus ir bijusi mana vēlme jau sen, bet tieši pilsētas soliņus – tas bija izaicinājums," iepazīstinot ar projektu, norāda Sintija Mantaja.

Sintija atklāj, ka ideja par ozolzīļu un lapu gleznošanu radās uzreiz, jo šie simboli ir neatņemama Kandavas sastāvdaļa. "Lai piešķirtu soliņiem vairāk krāsas un dzīvības, radās doma nokrāsot divus soliņus Kandavas novada etnogrāfisko brunču krāsās, kas simbolizē piederību Kandavai. Vidējā soliņā tika izmantotas tās pašas krāsas, tikai ozolzīļu un lapu gleznojumā."

Apgleznotie soliņi ir kļuvuši par krāsainu apskates objektu, kas priecēs gan vietējos iedzīvotājus, gan pilsētas viesus, saglabājot arī savu praktisko funkciju kā vieta atpūtai.