<<
112
2024. gada 21. maijs, 09:49

Bojāgājušajam no kakla noņēma medaļu par skriešanu: zināms vairāk par nāvējošo avāriju Rīgas centrā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdienas vakarā Rīgas centrā ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā vadītājs, kurš atradās pie nomas automašīnas "Bolt Drive" stūres. Aculiecinieki raidījumam "Degpunktā" pastāstīja par redzēto.

Ap plkst.22.19 Krišjāņa Valdemāra ielas un Kalpaka bulvāra krustojumā notika sadursme starp automašīnām "Peugeot","Lexus" un "Audi". Avārijā gāja bojā "Peugeot" vadītājs, bet divi cilvēki nogādāti slimnīcā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, bojāgājušā atbrīvošanai no automašīnas bija nepieciešami hidrauliskie instrumenti. Saskaņā ar provizorisko informāciju 21 gadu vecais "Peugeot" vadītājs, visticamāk, nav izvēlējies piemērotu braukšanas ātrumu un iebraucis pretējā braukšanas joslā.

Līķi noguldīja zemē un pārklāja ar zilu maisu. Lai gan visi ceļu satiksmes negadījuma apstākļi tika fiksēti uz vietas, likumsargiem nācās arī apskatīt bojāgājušo autovadītāju. Izmeklētājs vīrietim no kakla noņēma medaļu par skriešanu 5 kilometru distancē. Pēc visa spriežot, bojā gājušais autovadītājs dienas laikā piedalījies maratonā.

Avārija notikusi pēc pulksten desmitiem vakarā. Centra ielās jau bija salīdzinoši kluss. Turpat netālu pie viena no luksaforiem savā automašīnā sēdēja Aigars. Saka, ka braucis no 11. novembra krastmalas puses. "Paskatījos uz luksaforu, nedaudz nobremzēju, un tajā brīdī bija dzirdams troksnis. Paskatījos uz priekšu, un tur mašīna tieši ietriecās, dibens gaisā, dūmi. Automašīna nokrita uz blakus stāvošas automašīnas jumta. Tas bija tāds moments, viss notika tik ātri, ka es pat nepamanīju, no kuras puses viņš brauca un kā brauca tas "Bolt"," stāstīja Aigars.

Krustojumā uzreiz apstājās satiksme. Valsts policijas brigāde atradās netālu un notikuma vietā ieradās praktiski uzreiz pēc sadursmes. Redzētais nevienu neatstāja vienaldzīgu. Pasažiere, kas sēdēja blakus Aigaram, bija satraukta un līdzcietīga. "Protams, tas bija tāds šokējošs moments. Piedodiet par izteicienu, tas bija Holivudas cienīgs skats. Es negribētu katru dienu skatīties šādu kino," secināja Aigars.

Divi cilvēki, kuri sēdēja "Lexus", nogādāti slimnīcā. Pārējie negadījumā iesaistītie iztika bez traumām. "Mediķi snieguši palīdzību trim cietušajiem, no kuriem divi nogādāti medicīnas iestādē vidēji smagas pakāpes stāvoklī. Diemžēl notikuma vietā gāja bojā viens cilvēks. Pavisam uz vietas strādāja četras medicīnas brigādes, arī medicīnas speciālistu brigāde, kas tiek piesaistīta īpaši kritiskās situācijās," pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

"Bolt" pārstāvji notikušo komentē īsi, bez papildu sīkumiem, piemēram, par automašīnas ātrumu. "Bolt Drive" vadītājs Latvijā Edvīns Kažoks informēja, ka pašlaik "Bolt Drive" sadarbojas ar Valsts policiju un sniedz visu kompānijai pieejamo informāciju. Ņemot vērā policijas izmeklēšanas gaitu, nekādus tālākus komentārus par notikušo uzņēmums sniegt nevar.

Vienlaikus viņš atzina, ka viens no galvenajiem ceļu satiksmes negadījumu iemesliem ir ātruma pārsniegšana. "Mēs ļoti nopietni izturamies pret katru avāriju un situāciju, kad notiek drošības pārkāpumi, un pārbaudām no savas puses. Tāpēc, lai nodrošinātu drošu braukšanu mūsu pakalpojumu lietotājiem un citiem satiksmes dalībniekiem, investējam jaunu tehnoloģisko risinājumu izstrādē, kā arī aktīvi strādājam pie tā, lai autovadītāji, kas rupji pārkāpj noteikumus, tiktu izslēgti no "Bolt Drive" platformas," sacīja Kažoks.

Viņš norādīja, ka pārkāpējiem tiek izteikti brīdinājumi un, ja lietotāja braukšanas kultūra pēc tam neuzlabosies, viņu var bloķēt uz no platformas. Šajā un citos analoģiskos gadījumos kompānija sadarbojas ar Valsts policiju, lai maksimāli precīzi noteiktu negadījuma iemeslu un apstākļus.