foto: Austra Helēna Žaggere/LETA
Ūdens temperatūra peldvietās sasils līdz +21 grādam
Sabiedrība
2024. gada 21. maijs, 08:40

Ūdens temperatūra peldvietās sasils līdz +21 grādam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Otrdienas rītā ūdens temperatūra peldvietās ir no +9 grādiem dažviet Vidzemes piekrastē līdz +21 grādam Zemgales upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Novērojumu stacijās Latvijas piekrastē, kas galvenokārt izvietotas ostās, ūdens temperatūra plkst. 6.00 bija no +8,8 grādiem Zvejniekciemā līdz +18,2 grādiem Mērsragā.

Savukārt, dati no satelītiem liecina, ka gan Ziemeļvidzemes piekrastē, gan daudzviet atklātas jūras piekrastē Kurzemē ūdens temperatūra ir zemāka par +10 grādiem, bet siltākais ūdens jūrā pie Latvijas ir Rīgas līča dienvidu un rietumu piekrastē.

Augstākā ūdens temperatūra sešos rītā atbilstoši LVĢMC datiem bija + 20,5 grādi Mūsā pie Bauskas un Lielupē pie Mežotnes, savukārt Lielupes lejtecē ūdens temperatūra bija +16.. +19 grādi.

Ūdens temperatūra Ventā un Aiviekstē +18..+20 grādi, Daugavā un Gaujā +14..+18 grādi. Ūdens temperatūra citās upēs galvenokārt starp +13 un +20 grādiem.

Ūdens temperatūra lielākajos ezeros +14..+19 grādi.

Tuvākajās dienās ūdens kļūs siltāks, izņemot lielu daļu jūras piekrastes, jo austrumu vējš izraisīs ūdens temperatūras krišanos Vidzemes piekrastē un Kurzemes rietumkrastā. Ūdens līmenis upēs galvenokārt pazemināsies.