Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Augšdaugavas novads piedāvā stipendijas jaunajiem medicīnas speciālistiem
foto: Shutterstock
Novadu ziņas

Augšdaugavas novads piedāvā stipendijas jaunajiem medicīnas speciālistiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Līdz 31.augustam izsludināta pieteikšanās Augšdaugavas novada pašvaldības stipendiju konkursam 2024./2025.mācību gadam, pašvaldībai meklējot speciālistus izglītības iestādēm un poliklīnikai.

Augšdaugavas novads piedāvā stipendijas jaunajiem ...

Īpaši tiek aicināti pieteikties pēdējo kursu studenti, jo tā būs iespēja gan saņemt vienreizējo stipendiju, gan uzreiz iegūt darba vietu kādā no Augšdaugavas novada iestādēm.

Atbalstāmās izglītības studiju specialitātes ir psihologs Augšdaugavas novada Izglītības pārvaldei, sākumskolas skolotājs Lāču pamatskolai, pirmsskolas skolotājs un vispārējās aprūpes māsa Ilūkstes pirmsskolas izglītības iestādei "Zvaniņš".

Veselības centram "Ilūkste" nepieciešamas ģimenes ārsts, optometrists un fizioterapeits. Tāpat stipendiju var saņemts topošais otolaringologs, oftalmologs, ķirurgs un radiologs, kas turpinās darbu Grīvas poliklīnikā.

Ikmēneša stipendijai var pieteikties studējošais, kurš sāk vai turpina studēt kādā no pašvaldības atbalstāmajām specialitātēm un ir noslēdzis vienošanos ar Augšdaugavas novada pašvaldības iestādes vadītāju vai novada uzņēmēju, pie kura pēc augstskolas absolvēšanas apņemas nostrādāt vismaz trīs gadus. Tāpat sekmju vidējā atzīme nevar būt zemāka par sešām ballēm.

Stipendiju var saņemt jebkura kursa studējošais bakalaura, maģistra profesionālajā vai akadēmiskajā studiju vai ārsta rezidentūras programmā.

Stipendijas apmērs ir atkarīgs no studiju gada. Pirmajā kursā studējošajam tā ir 150 eiro mēnesī, otrā un trešā kursa studentam - 200 eiro mēnesī. Ceturtā kursa un augstāko kursu, maģistra studiju programmā studējošajiem un ārstiem rezidentiem stipendija ir 250 eiro mēnesī.
Studējošais, ievērojot saistošajos noteikumos ietvertās prasības, stipendiju varēs saņemt desmit mēnešus gadā, ārsts rezidents - 12 mēnešus.

Pastāv arī "Vienreizējā stipendija" 2000 eiro apmērā, ko var saņemt pēdējā kursā studējošais.

Gan ikmēneša, gan vienreizējās stipendijas saņēmējam pēc augstskolas beigšanas vismaz trīs gadus ir nodrošināts darbs attiecīgajā specialitātē Augšdaugavas novadā, kā arī prakse mācību laikā.

Jaunajiem speciālistiem pašvaldība sniedz palīdzību arī dzīvokļu jautājumu risināšanā.