foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
Latvijā vāc parakstus pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai
Šā gada Eirovīzijas uzvarētājs, Nemo no Šveices.
Sabiedrība
2024. gada 17. maijs, 14:16

Latvijā vāc parakstus pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā “Manabalss” noris parakstu vākšana pret Latvijas dalību Eirovīzijā, iesakot šo finansējumu novirzīt sportam.

Iniciatīva iesniegta 15. februārī, vēl nepilnus trīs mēnešus pirms Eirovīzijas, kas šogad noritēja Malmē, Zviedrijā. Priekšlikuma autors Kristaps Bogdanovičs raksta: “Ir visai apšaubāms, vai šis pasākums būtiski palīdz Latvijas tēlam un reputācijai. Cilvēki, kas tur piedalās, mēdz uzvesties piedauzīgi, un to arī afišē kā normu. Ir Eiropas valstis, kas Eirovīzijā nepiedalās dažādu iemeslu dēļ, tostarp finansiālo, un Latvija savu jau tā problemātisko publisko finansējumu labāk lai iegulda tur, kur mums ir skaidri ieguvumi – sportā.”

Bogdanovičs aicina izbeigt Latvijas dalību Eirovīzijā, nerīkot “Supernovas” un novirzīt finansējumu sportam: “Nav pieņemami, ka Biatlona federācijai ir jāvāc ziedojumi startiem pasaules čempionātā, kas pilnīgi noteikti ir svarīgāk par Eirovīziju.” Līdz ar sporta nostiprināšanu un vēl lielākiem sasniegumiem arī jaunatnei būšot aizvien vairāk tiešām pozitīvu piemēru – panākumus un atpazīstamību guvušu sportistu, kuriem līdzināties.

Lai iesniegtu iniciatīvu Saeimā, jāsavāc 10 000 pilsoņu parakstu. Pagaidām trīs mēnešu laikā savākts vairāk nekā 4600 parakstu. Pērn Latvijas dalība Eirovīzijā izmaksāja 166 000 eiro.

Dons 2024. gada Eirovīzijas finālā Malmē

Dziedātājs Dons 11. maija pārstāvējis Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, uzstājoties ar 11. kārtas numuru.

gallery icon
15

2024. gada Eirovīzijas fināls Malmē

68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

gallery icon
72

Krāšņi, ugunīgi priekšnesumi un Dona triumfs — Eirovīzijas otrā pusfināla noskaņas Malmē; 09.05.2024.

Zviedrijas pilsētā Malmē ceturtdienas vakarā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā tika izraudzītas vēl 10 valstis konkursa finālam, tai ...

gallery icon
71