foto: Ekrānšāviņš
"Kāda tiesa? Es atpūšos Dubaijā!" meklēšanā esošais Ernests Rieksts netaisās ierasties tiesā
Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas tiesa ir nolēmusi apcietināt un ir izsludinājusi meklēšanā krimināllietā par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, apsūdzēto Ernestu Riekstu.
Sabiedrība
2024. gada 12. aprīlis, 15:18

"Kāda tiesa? Es atpūšos Dubaijā!" meklēšanā esošais Ernests Rieksts netaisās ierasties tiesā

Jauns.lv

Latvijas medijos izskanot ziņām, ka viņš izsludināts meklēšanā, un, ka pieņemts lēmums viņu apcietināt, skandalozais hosteļu biznesmenis Ernests Rieksts nācis klajā ar savu komentāru.

Audio ziņā, ko Rieksts veltījis sava "Telegram" kanāla sekotājiem, viņš apgalvo, ka neesot "neviena paraksta", kas apliecinātu, ka viņš ir bijis atbildīgs par ugunsdrošību telpās, kurās 2021. gadā izcēlās traģiskais ugunsgrēks.

Rieksts apgalvo, ka, "ja viņu gribēšot iesēdināt, tad iesēdinās, ja negribēs un atzīs par nevainīgu" - tad neesot "baigās jēgas" viņam ierasties tiesā.

Ziņas beigās Rieksts vēl piebilst "[...] un kā es varu braukt, ja es tagad atpūšos Dubaijā? Kāda tiesa? Tāds precedents viņiem vēl nav bijis, ka cilvēkam, kuru viņi meklē, ir pie d***as."

Lietas iztiesāšana pašlaik ir apturēta, jo Rieksts neierodas uz tiesas sēdēm. Rieksts pēc ugunsgrēka uzmanību sev ir piesaistījis ar solījumiem dibināt "Jaunlatviju" kaut kur Fidži un nonākšanu Jaunzēlandes realitātes šovā "Border Patrol", kurā bija redzams, kā viņš kriminālās pagātnes dēļ nav ielaists Jaunzēlandē. Savukārt 2023.gada izskaņā Valsts drošības dienests pret viņu sāka kriminālprocesu par Krievijas veikto noziegumu Ukrainā iespējamu slavināšanu un attaisnošanu, kā arī uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu vērstu darbību.

Hosteļa ugunsgrēka lietā ir apsūdzēts Rieksts, kurš minēts kā hosteļa faktiskais saimnieks, un viņa brālis Andrejs Gailis, kuram piederēja telpas, kurās atradās hostelis.

Ugunsgrēkā hostelī bojā gāja deviņi cilvēki. 2023. gada 28. jūlijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors pieņēma lēmumu par krimināllietas, kurā apsūdzētas divas personas par tādiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas paredz atbildību gan par uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, radot būtisku kaitējumu valstij, gan par ugunsdrošības noteikumu tīšu pārkāpšanu, kā rezultātā iestājusies vairāku cilvēku nāve, nodošanu tiesai izskatīšanai pēc būtības.