foto: Nepareizais HM Arm@nd Foresthill/Twitter
Rinkēviča "uzticamais draugs" vai profesionāls sacīkšu ritenis? Kuram prezidentam ir labāks velosipēds?
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs un Somijas prezidents Aleksandrs Stuba pie saviem velosipēdiem.
Politika
2024. gada 2. aprīlis, 15:13

Rinkēviča "uzticamais draugs" vai profesionāls sacīkšu ritenis? Kuram prezidentam ir labāks velosipēds?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālo tīklu lietotāju uzmanību pievērsusi publikācija, kurā salīdzināts Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča un Somijas prezidenta Aleksandrsa Stuba velosipēdi. “X” lietotāji apsprieda to, kurš no valstu vadītājiem ar savu braucamrīku izskatās labāk.

Pēc bildēm spriežot, Stubs, pārvietojoties ar Cube “Aerium” C:68 SLX, kas ir sacīkšu un triatlona velosipēds, kura cena pamata komplektācijā svārstās starp 7000-9000 eiro. Savukārt Rinkēvičs joprojām izmanto gandrīz 20 gadus vecu, 2000. gada izlaiduma Scott “Peak” kalnu velosipēdu, kuru droši vien kādā sludinājumu portālā var nopirkt par 150 eiro.

Jāatzīst, ka Somijas prezidents savulaik ir piedalījies arī dažādās sacīkstēs, tai skaitā triatlona sacensībās Nīderlandē, kur izcīnījis augsto sesto vietu. Tikmēr, Rinkēvičs nevar lepoties ar velosporta karjeru, bet tas netraucē arī viņam reizi pa reizei izbraukt kādu līkumu.

Cilvēkiem atšķiras viedokļi par to, vai valsts vadītājam ir nepieciešams labāks velosipēds. Jā, Rinkēviča velosipēdu var uzskatīt par novecojušu, tomēr, kamēr to uztur labā tehniskajā stāvoklī, tas pilda savu funkciju un nekādā ziņā nav slikts velosipēds.

"Kāpēc nevar vienkārši braukt ar riteni?" raksta Laila Anna.

Daži no “X” komentētājiem pat pauž viedokli, ka viņi labāk asociētos ar Rinkēviča tēlu nekā ar sporta velosipēdu entuziastu un triatlona sacīkšu dalībnieku.

Ļoti daudz cilvēku vēl šodien brauc ar ļoti līdzīgiem “kalniniekiem”, kāds ir Rinkēvičam.

Citi turpretī saka, ka šāds lēts velosipēds rada sliktu iespaidu par mūsu prezidentu.

Mēdz teikt “par gaumi nestrīdās”. Katram ir zināms, kāds cilvēks, kas varētu iegādāties, ko jaunāku, bet paliek pie vecā. Prezidents varētu radīt sliktu iespaidu, ja viņa velosipēds būtu nekopts, nevis tāpēc, ka viņa velosipēds ir vecs. Daudzi varētu sekot viņa piemēram un izbaudīt silto laiku, izbraucot ar savu velo, nevis vērtēt citu “riteņus”.