foto: Zumapress/Scanpix
Vācijā kāds vīrietis pret Covid-19 sapotējies 217 reizes
Sabiedrība
2024. gada 6. marts, 12:45

Vācijā kāds vīrietis pret Covid-19 sapotējies 217 reizes

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kāds 62 gadus vecs vīrietis no Vācijas, pretēji mediķu ieteikumiem, pret Covid-19 ir savakcinējies 217 reizes, ziņo ārsti.

Savādais gadījums, kad vīrietis tik daudz reižu saņēmis vakcīnu pret Covid-19, ir dokumentēts žurnālā "The Lancet Infectious Diseases".

Covid-19 vakcīnu saņemšana tik daudz reižu nav atstājusi negatīvas sekas uz vīrieša organismu, norāda Erlangenas-Nirnbergas universitātes pētnieki.

"Mēs uzzinājām par viņa gadījumu no rakstiem laikrakstos," sacīja Dr Kilians Šobers no universitātes mikrobioloģijas nodaļas.

"Pēc tam mēs ar viņu sazinājāmies un uzaicinājām iziet dažādus testus Erlangenā. Viņš bija ļoti ieinteresēts to darīt," norāda Sobers.

Vīrietis pētniekiem nodeva svaigus asins un siekalu paraugus, kā arī ārsti pārbaudīja viņa asins paraugus, kas tika uzglabāti no iepriekšējiem gadiem.

Asins paraugi tika izmantoti, lai precīzi noteiktu, kā imūnsistēma reaģē uz vakcināciju.

Pierādījumus par 130 vakcīnas devām savāca Magdeburgas pilsētas prokurors, kurš uzsāka izmeklēšanu saistībā ar apsūdzību kādā krāpšanā, taču kriminālapsūdzības vismaz līdz šim nav izvirzītas.

Pētnieki atgādina, ka Covid-19 vakcīnas var iemācīt organismam cīnīties ar slimību, taču imūnsistēmas pastiprināta stimulēšana ar atkārtotām devām var nogurdināt noteiktas ķermeņa šūnas.