foto: Jēkabpils novada pašvaldība
FOTO, VIDEO: Pļaviņās ūdens līmenis krītas, Aiviekstes lejtecē joprojām spēkā oranžais brīdinājums
Plūdi Jēkabpils novadā.
Novadu ziņas
2024. gada 1. marts, 17:39

FOTO, VIDEO: Pļaviņās ūdens līmenis krītas, Aiviekstes lejtecē joprojām spēkā oranžais brīdinājums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daugava pie Pļaviņām sev ir atbrīvojusi ceļu, plašā joslā izskalojot ledus gabalus un veidojot ūdens noteci. Teritorijās, kas atrodas tuvāk Aiviekstes upei, ūdens līmenis ir cēlies.

Izskalojot ledus sablīvējumu, ir atbrīvojies Aiviekstes un Daugavas ceļš uz jūru, kā rezultātā ūdens līmenis pie Zeļķiem krities par 60 centimetriem, informē Jēkabpils mērs Raivis Ragainis.

Sakustējusies ir arī ledus masa lejpus Zeļķiem, kā rezultātā Sakas salā un Gravānos, Prižos, Prižu avēnijas lejpusē ūdens līmenis ir krities. 

Plūdi Jēkabpilī un Sakas salā, 2024.gada 1. marts.

1.marts Jēkabpils un Sakas salas applūdušajās teritorijās.

gallery icon

Teritorijās, kas atrodas tuvāk Aiviekstes upei, Melderes, Peņigas Krustpils pagastā, ūdens līmenis ir cēlies. Arī Lukstupīte ir pārpludināta, un līdz ar to viens no pašvaldības ceļiem atkal ir slēgts.

Kā liecina liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija, plaši ir applūdušas teritorijas lejpus Jēkabpils pilsētai Pļaviņu ūdenskrātuves augšgalā. Situācija stabilizējusies, bet ūdens līmenis joprojām ir ekstremāli augsts. Pļaviņu ūdenskrātuvē turpinās ledus masu kustība, un veidojas lielāki izskalojumi.

Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām, kā arī Aiviekstes lejtecē joprojām spēkā LVĢMC izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums, teritorijā no Sakas salas līdz Zeļķu tilta apkārtnei spēkā sarkanais plūdu brīdinājums.

"Sadales tīks" vietnē "Facebook" ir publicējis video, kurā redzams brigādes darbs plūdu skartajās teritorijās Jēkabpils novadā.

Arī meterologs Toms Bricis vietnē "X" apstiprina, ka Pļaviņās ūdens līmenis ir krities.