foto: Evija Trifanova/LETA
Vairāki zemnieku protestu dalībnieki sodīti par neesošu OCTA un tehnisko apskati
Šodien 16 Latvijas pilsētās notiekošajos lauksaimnieku protestos piedalījās aptuveni 2000 lauksaimniecības tehnikas vienības un tūkstošiem lauksaimnieku.
Sabiedrība
2024. gada 5. februāris, 17:17

Vairāki zemnieku protestu dalībnieki sodīti par neesošu OCTA un tehnisko apskati

Jauns.lv

Ap pulksten 17.00, šīs publikācijas tapšanas laikā dažās Latvijas pilsētās zemnieku protesti vēl faktiski noritēja, taču Valsts policija (VP) jau ir apkopojusi pamata informāciju par aizvadīto dienu.

Kopumā lauksaimnieku protesta akcija ir aizritējusi mierīgi, bez būtiskiem starpgadījumiem, Jauns.lv informē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone.

"Valsts policija šobrīd ir uzsākusi 25 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem, no kuriem lielākā daļa ir par neiegādātu obligāto civiltiesisko transportlīdzekļu apdrošināšanu. Sīkāk sadalījums: 5 pārkāpumi bezpilota gaisa kuģu ekspluatācijas jomā. 3 bez TA 12 bez OCTA 1 nereģistrēts transportlīdzeklis 1 vadītājam nederīga med. Izziņa 1 telefona lietošana vadot transportlīdzekli 1 nepārtrauktās līnijas šķērsošana 1 neatļautās simbolikas izmantošana," informē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste.

Lauksaimnieku protests Jelgavā. 2024

Pirmdien, 5. februārī, Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē ...

gallery icon

Izrādās, ka ir fiksēti arī pārkāpumi, kas saistīti ar bezpilota gaisa kuģu ekspluatāciju, proti, dronu izmantošanu akcijas ietvaros.

Jau vēstīts, ka, lai protesti apstātos Latvijas reģionos un pēc nedēļas neturpinātos to otrais posms Rīgā, lauksaimnieki sagaida Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) konkrētu atbildi par lauksaimnieku izvirzītajām prasībām un tālāku virsvadību nozares problēmu risināšanā.

Kā norāda lauksaimnieki, lielākajā daļā no prasību pilnīgas izpildes vajadzīgs visas valdības atbalsts un politiskais gribasspēks, teikts “Zemnieku Saeima” izplatītajā paziņojumā.

Šodien 16 Latvijas pilsētās notiekošajos lauksaimnieku protestos piedalījās aptuveni 2000 lauksaimniecības tehnikas vienības un tūkstošiem lauksaimnieku.

Kā norāda protestu koordinators Juris Lazdiņš, “Zemnieku saeimas” valdes priekšsēdētājs, protestu mērķis ir pievērst uzmanību daudzus gadus nerisinātām problēmām lauksaimniecības nozarē Latvijā.

Mērķis “izkustināt ledu” ir sasniegts, tomēr šobrīd par konkrētu prasību izpildi iztrūkst politiskās garantijas, kuras var sniegt tikai valdības vadītāja.