foto: Facebook
Gribēja, kā labāk: rīdzinieki parāda, par ko pārvērtušies bioatkritumu konteineri
Acīmredzot tas nemaz nav tas, ko rīdzinieki gribētu redzēt savos pagalmos!
Sabiedrība
2024. gada 23. janvāris, 14:20

Gribēja, kā labāk: rīdzinieki parāda, par ko pārvērtušies bioatkritumu konteineri

Jauns.lv

No marta Rīgas iedzīvotājiem būs jāpierod pie pārmaiņām - runa ir par prestižo bioatkritumu šķirošanu. Speciāli šim nolūkam blakus ierastajām atkritumu tvertnēm parādīsies arī brūnas tvertnes. Šur tur tās jau ir, un tas, kā tās izskatās trīs nedēļas pēc Jaunā gada, neizraisa rīdzinieku pozitīvas emocijas.

Uzreiz vairāki cilvēki sociālajos tīklos dalījās sašutumā par to, cik šausmīgi izskatās bioatkritumu tvertnes Rīgā. Piemēram, kāds Alekss Dž. izlicis foto ar konteineru, kas piebāzts ar atkritumiem tiktāl, ka neaizveras vāks.

Skaidrs, ka vasarā līdzīgā situācijā ap miskasti izplatītos arī atbilstošs aromāts. "Tā ir brīnišķīga mūsu dzīves rota saistībā ar Rīgas domes lēmumu sadzīves atkritumu šķirošanu pārlikt uz iedzīvotājiem," ar rūgtu ironiju raksta fotogrāfijas autors.

foto: facebook / Alekss Dž.

Komentāros cilvēki norāda, ka daudziem bioatkritumu šķirošana un savākšana rada grūtības:

"Mēģināju mājās vākt pārtikas atkritumus: ābolu paliekas, tējas, olu čaumalas. Tas viss vienā dienā sāka smirdēt un pūt. Vasarā būs mušas un prusaki."

"Teikā ir tāds pats "skaistums". Toties RNP tagad regulāri veic deratizāciju, un nevajag minēt par kura naudu..."

Vēl kāda sieviete izlikusi fotogrāfiju arī ar piebāztu brūnu konteineru, taču norādīja, ka cilvēki bioatkritumus izmet nepareizi, proti - maisiņos.

"Kā jums veicas ar bioloģisko atkritumu šķirošanu? Ja jūs tos ielikāt polietilēna maisiņos, tad tie jāmet NEŠĶIROTO atkritumu tvertnē. Attēlā: Šāda šķirošana nav šķirošana!"

foto: facebook / Ineta Vendina-Birzniece

Komentāros cilvēki norādīja, ka, neskatoties uz jauno noteikumu ieviešanu, tirdzniecības vietās ir sarežģīti atrast biomaisiņus. "Un ja ir, tad lielas ietilpības un dārgi," raksta kāds komentētājs.