foto: Līga Gredzena/LETA
Uzmanību! Šorīt Rēzeknes apkārtnē ārkārtīgi apgrūtināta braukšana, bet plāni klājas arī Valmieras, Cēsu, Valkas un Ludzas apkārtnē
Sabiedrība
2024. gada 5. janvāris, 07:04

Uzmanību! Šorīt Rēzeknes apkārtnē ārkārtīgi apgrūtināta braukšana, bet plāni klājas arī Valmieras, Cēsu, Valkas un Ludzas apkārtnē

Jauns.lv/LETA

Piektdienas rītā sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, taču Rēzeknes apkārtnē braukšanas apstākļi ir ārkārtēji slikti, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Šorīt sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Rēzeknes apkārtnē ir ārkārtēji apgrūtināta, bet  Valmieras, Cēsu, Valkas un Ludzas apkārtnē īpaši apgrūtināta braukšana aizputinājumu dēļ.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Tallinas šoseja (A1) visā posmā;
Vidzemes šoseja (A2)  visā posmā, īpaši apgrūtināti no Siguldas līdz Virešiem;
Valmieras šoseja (A3) visā posmā, īpaši apgrūtināti no Braslas tilta līdz Valkai;
Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā;
Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā;
Daugavpils šosejas (A6) visā posmā;
Bauskas šoseja (A7) visā posmā;
Jelgavas šoseja (A8) visā posmā;
Liepājas šoseja (A9) visā posmā;
Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Skrundai;
Liepāja–Lietuvas robeža (Rucava) (A11) no Nīcas līdz Rucavai;
Rēzeknes šoseja (A12) visā posmā, īpaši apgrūtināti no Stolbovkas līdz Terehovai;
Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visā posmā;
Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā;
Rēzeknes apvedceļš (A15) visā posmā;
Tīnūži–Koknese (P80) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Liepājas un Kuldīgas apkārtni.

Autovadītāji tiek aicināti uzmanīties un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot drošu distanci un paturēt prātā, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Piektdienas rītā daudzviet Latvijā snieg, stiprāki nokrišņi ir valsts austrumos un Rīgas līča Kurzemes piekrastē. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem Kurzemes dienvidrietumu pusē sniega praktiski nav, bet lielu daļu Vidzemes un Latgales klāj 13-18 centimetrus bieza sniega kārta.

Debesis pārsvarā mākoņainas. Pūš lēns mainīga virziena vējš, Vidzemē un Latgalē - lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra piecos rītā bija no -9,4 grādiem Kolkā līdz -16,2 grādiem Alūksnē. 

Rīgā nedaudz snieg, pūš lēns austrumu vējš un gaisa temperatūra ir -12..-13 grādi. Sniega biezums novērojumu stacijā pilsētas centrā pieaudzis līdz četriem centimetriem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -17 grādiem Alūksnē līdz -8,4 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.janvārī bija +21..+23 grādi Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -43..-44 grādi Somijas un Zviedrijas ziemeļos.