foto: Edija Pālens/LETA
Jaunais vilciens nebrauc: strāvas noņēmējs nolaidies, bet akumulatora baterija izlādējusies
Pašlaik AS “Pasažieru vilciens” un “Škoda Group” pārstāvji veic pārbaudes un izmeklē notikumus.
Sabiedrība
2024. gada 2. janvāris, 12:09

Jaunais vilciens nebrauc: strāvas noņēmējs nolaidies, bet akumulatora baterija izlādējusies

Jauns.lv

Skultes līnijā reisu atcelšana un vilcienu kavējumi ir saistīti bojājumiem jaunajiem elektrovilcieniem, Jauns.lv noskaidroja pie AS "Pasažieru vilciens".

"Vilcienu kavējumi un reisu atcelšana Skultes līnijā radusies saistībā ar Škodas elektrovilcienu bojājumiem," apstiprina kompānijas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre.

Vilciens Nr. 6107 Saulkrasti (06.29) - Rīga (07.29) apstājās pieturā “Garciems”, jo tā strāvas noņēmējs bija nolaidies, bet akumulatora baterija izlādējusies.

"Lai arī vilcienu centās restartēt, tā darbību atjaunot neizdevās, tāpēc to izstumt atbrauca cits jaunā vilciena sastāvs, lai atbrīvotu sliežu ceļu," skaidroja pārvadātāja pārstāve.

Vilcienu kustības organizēšanu un atjaunošanu apgrūtina arī tas, ka šobrīd  dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte VAS “Latvijas dzelzceļš” veic vērienīgus sliežu ceļu un peronu modernizācijas darbus, kuru rezultātā ir ierobežotas manevru iespējas, jo atsevišķos posmos vilcienu kustībai ir pieejams tikai viens ceļš.
 
Pašlaik AS “Pasažieru vilciens” un “Škoda Group” pārstāvji veic pārbaudes un izmeklē notikumus.

Latvijā sagaidīti pirmie elektrovilcieni

Lai arī 8 gadus vēlāk kā solīts, Latvijā beidzot sagaidīti ilgi gaidītie “Pasažieru vilciena” (PV) elektrovilcieni.

gallery icon

Tehnisku iemeslu dēļ šodien ir atcelti, kā arī kavējas vairāki vilcieni Skultes virzienā.

Otrdien tehnisku iemeslu dēļ atcelts vilciens Saulkrasti (plkst.6.29)-Rīga (plkst.7.29), vilciens Rīga (plkst.7.43)-Carnikava (plkst.8.23), vilciens Saulkrasti (plkst.8.39)-Rīga (plkst.9.39), vilciens Carnikava (plkst.8.50)-Rīga (plkst.9.29), vilciens Rīga (plkst.9.13)-Saulkrasti (plkst.10.13), kā arī vilciens Saulkrasti (plkst.11)-Rīga (plkst.11.59).

AS "Pasažieru vilciena" apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 44,256 miljoni eiro, kas ir par 19,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 21% - līdz 458 074 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām.

Iepriekš "Pasažieru vilciens" bija 100% "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.