FOTO: Rīgā iemesta mācību granāta bārā, kur notikusi BBC krievu žurnālistu ballīte
Foto: Новая газета Европа
112
2023. gada 24. decembris, 10:10

FOTO: Rīgā iemesta mācību granāta bārā, kur notikusi BBC krievu žurnālistu ballīte

Jauns.lv

Kāds nezināms vīrietis iemetis mācību granātu Rīgas bārā, kur notika britu raidsabiedrības BBC krievu redakcijas ballīte, ziņo "Novaya Gazeta Europa", atsaucoties uz aculiecinieka teikto.

Žurnālisti uzskata, ka incidents saistāms ar viņu profesionālo darbību.

Foto: Новая газета Европа

Kā medijam "Novaya Gazeta Europa" pastāstīja notikuma aculiecinieks, ballītes laikā Rīgas bārā "Čē" atvērušās durvis, iekšā ieskatījies vīrietis un iemetis zem zālē stāvošo žurnālistu kājām mācību granātu RGD-5. Tā eksplodējusi, apdullinot vairākus cilvēkus. 

Incidents risinājies 23. decembrī ap pl. 11 vakarā, kad bārā bez krievu žurnālistiem citu apmeklētāju praktiski vairs nav bijis.

Foto: Новая газета Европа

Granātas metējs prom devies melnā BMW, un žurnālistiem izdevies piefiksēt mašīnas numuru, atsaucoties uz aculiecinieka teikto, ziņo "Novaya Gazeta Europa".

Notikuma vietā ieradusies policija. Pēc sākotnējās informācijas, cietušo nav.

Valsts policija portālam Jauns.lv apstiprināja, ka pagājušajā naktī Rīgā, Dzirnavu ielā, kādā bārā iemests pirotehnikas izstrādājums – airsoft granāta. Neviena persona nav cietusi.

Valsts policijas darbinieki ir noskaidrojuši iespējamās vainīgās personas – divus vīriešus, kuri notikuma vietu pametuši ar automašīnu, un šorīt viņus aizturēja.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par huligānismu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka motīvs vienam no aizturētajiem, visticamāk, bijis personisks konflikts šajā bārā, un šobrīd nekas neliecina par to, ka notikušais būtu saistīts ar žurnālistu atrašanos šajā vietā.