foto: Sadursme
Rēzeknē sievas un bērnu klātbūtnē nošauts Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka
Foto no notikuma vietas.
112
2023. gada 17. novembris, 16:29

Rēzeknē sievas un bērnu klātbūtnē nošauts Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka

Jauns.lv

Šodien ap plkst. 14.35 Rēzeknē piektdien nošauts uzņēmējs un Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka.

Pašvaldībā viņš ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

Ludzas novada mērs Edgars Mekšs aģentūrai LETA apstiprināja, ka no policijas saņemta informācija par Ļubkas nāvi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA pastāstīja, ka piektdien plkst.13.57 saņemts izsaukums uz negadījuma vietu Rēzeknē, uz kuru nekavējoties ieradās mediķu brigāde. Notikuma vietā, mediķiem izmeklējot cietušo, tika konstatēta cietušās personas nāve no traumām galvā. Šāvējs raidījis sešus šāvienus, no kuriem sestais trāpījis deputātam galvā.

foto: Sadursme
Foto no notikuma vietas.

Dienestā neprecizēja traumu gūšanas apstākļus.

Skaidrojot notikušā apstākļus, iegūta informācija, ka šāvējs ir 1975. gadā dzimušais Igors Haits, kurš izkāpa no automašīnas Rēzeknes novadā, Vērēmu pagastā. Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta apģērbā. Valsts policija vērš uzmanību, ka vīrietis aizvien var būt bruņots un bīstams, tādēļ nekādā gadījumā iedzīvotājiem necensties viņu aizturēt pašiem, bet gan nekavējoties ziņot policijai pa tālruni 110, ja mana vīrieti vai ir kāda meklēšanai nozīmīga informācija saistībā ar meklējamo personu. Par slepkavību aizdomās turamais pārvietojas ar pelēku transporta līdzekli "Volkswagen Touareg" ar numurzīmi NR5427.

foto: Valsts policija
Igors Haits.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, kurš patlaban neatrodas Latvijā, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir notikusi slepkavība. Viņš uzsvēra, ka patlaban notiek visas iespējamās darbības, lai aizturētu visus, kas saistīti ar nozieguma izdarīšanu. Nozieguma apstākļi ir aptuveni skaidri, bet motīvs tiek skaidrots.

Tikmēr Rēzeknē aculiecinieki ziņojuši par šaušanas skaņām pie tirdzniecības centra.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 1963.gadā dzimušajam Ļubkam pieder kokapstrādes uzņēmums "Lūsēni", kura faktiskā adrese ir Varoņu iela Rēzeknē.

Pērn uzņēmums apgrozījis 18 529 485 eiro un strādājis ar 7 138 909 eiro peļņu. Vīrietis darbojies arī biedrībā "Mežvidu līnis", mednieku biedrībā "Snaiperi", mednieku klubā "Ziķeri" un biedrībā "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība".

Negadījuma vietā atradās arī nogalinātā sieva un bērni, kas notikušo redzēja savām acīm.