foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
VIDEO: pēc letālas avārijas izraisīšanas Saldus novadā brīvprātīgais karavīrs dzērājšoferis aizbēg karot uz Ukrainu
112
2023. gada 1. novembris, 11:30

VIDEO: pēc letālas avārijas izraisīšanas Saldus novadā brīvprātīgais karavīrs dzērājšoferis aizbēg karot uz Ukrainu

Jauns.lv

Pērnā gada 5. novembrī, autoceļa Rīga-Liepāja 101. kilometrā dzērājšofera izraisītā avārijā gāja bojā cilvēks. Spriežot pēc kriminālprocesa, avāriju izraisījis kāds brīvprātīgais karavīrs Ukrainā, kurš bija atgriezies mājās Latvijā pēc dienesta, vēsta LTV raidījums "4. studija".

"Kāpēc karavīrs, kurš brīvprātīgi dodas karot uz Ukrainu, atgriežas, izraisa letālu avāriju, un neviens par to neliekas ne zinis?" jautā "4. studija" skatītāja. 

Lai arī kopš sadursmes pagājis jau gads un aizdomās turētā vaina ir teju pieradīta, izmeklēšana Valsts policijā ir iestrēgusi, jo aizdomās turētais pēc atveseļošanās slimnīcā devies atpakaļ uz karadarbības zonu Ukrainā. Par to sašutusi sieviete, kuras uzņēmumā bojāgājušais liktenīgajā dienā noīrēja kravas busiņu savām vajadzībām. 

"Aizbēga atpakaļ uz Ukrainu, cik mums zināms, ar traumētām kājām un lauztām ribām. Viņš arī bija cietis avārijā, ir aizbēdzis uz Ukrainu. Izmeklētājs saka, ka viņš atgriezīsies, bet tas neliekas loģiski," stāsta sieviete. 

Nu jau aizsaulē aizgājušais cilvēks tajā dienā braucis no Liepājas uz Ogri un atpakaļ, ne reizi nepārsniedzot ātrumu, kā norāda transporta izīrētāji. Tā kā lieta nav nonākusi līdz iztiesāšanai, arī apdrošinātāji nesteidzas izmaksāt atlīdzību par avārijā sadragāto busu. 

Valsts policijā uzsver – avārijas izraisītājam nav bijis lieguma izbraukt no valsts. 

"Tas, ka persona neatrodas Latvijā, lielā mērā skar procesa virzību – tādā gadījumā policija nevar pabeigt izmeklēšanu tajā un nodot to kriminālvajāšanas uzsākšanai, kā dēļ nav iespējams saukt personu pie atbildības," skaidro Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova.