foto: Ieva Leiniša/LETA
Siliņa gaida Kūtra atvainošanos saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Sabiedrība
2023. gada 19. septembris, 15:25

Siliņa gaida Kūtra atvainošanos saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio

Jauns.lv/LETA

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) līdz rītdienai gaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) atvainošanos sabiedrībai saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes medijiem sacīja Siliņa.

Kūtris šonedēļ Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" izteicās, ka, ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš "noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos".

Tāpat Kūtris intervijā atzina, ka, viņaprāt, koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs un pašreizējā Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir bijis labs saimnieks.

Komentējot Kūtra izteikumus, Siliņa sacīja, ka viņai tie nav saprotami un pieņemami. Siliņa uzskata, ka valstī, kas ir gana ilgi cīnījusies ar korupciju, Kūtra kungam būtu jāspēj izskaidrot sabiedrībai savi izteikumi.

"Viņam vēl ir laiks līdz rītdienas Saeimas balsojumam atvainoties sabiedrībai par to, ko viņš ir pateicis. Es neredzu, kā citādāk šo jautājumu var atrisināt," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka jaunās koalīcijas - "Jaunās vienotības" (JV), ZZS un "Progresīvo" - politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna atsaukšanu no amata.

Dokumentu parakstījuši deputāti Jana Simanovska (P), Viktors Valainis (ZZS), Ainars Latkovskis (JV), Atis Labucis (JV), Antoņina Ņenaševa (P), Harijs Rokpelnis (ZZS), Kaspars Melnis (ZZS), Jānis Vucāns (ZZS), Edmunds Jurēvics (JV) un Edmunds Cepurītis (P).

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu pēc Smiltēna varētu ieņemt Kūtris.

Kā ziņots, piektdien Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta JV, ZZS un "Progresīvie".