Sabiedrība
2023. gada 8. septembris, 06:55

VID izsolē iespējams iegādāties briljantus. Pieteikties tos pirkt var ikviens!

Jauns.lv

Līdzīgi kā dzērājšoferiem konfiscētās automašīnas, VID cenu aptaujās tirgo arī dažādas daudzas citas mantas, piemēram, veļasmašīnas, spēļu konsoles, mobilos telefonus, pat dārglietas. Ja kādam to vajag, tad VID izsolēs ir iespēja būtiski ietaupīt, var iegādāties kādu preci par zemāku cenu.

VID konfiscēto lietu sarakstā ir atrodams viss - sākot no spēļu konsolēm un mobilajiem telefoniem līdz briljantiem. Šīs mantas dienesta rīcībā nonāk divu iemeslu dēļ - tās tikušas konfiscētas vai atrastas.

Kad ar tiesas lēmumu šīs preces Valsts policijas, muitas, ieņēmuma dienesta rosinātajos kriminālprocesos atņem, tās kļūst par valsts īpašumu jeb valsts piekritīgo mantu. Un to visu var iegādāties ikviens no mums pavisam vienkārši. VID interneta lapā ir sadaļa - rīcība ar valstij piekritīgo mantu -, un tur cenu aptaujā cilvēki iesūta savu cenas piedāvājumu. Pie mantas tiek tas, kurš piedāvājis augstāko summu.

VID Finanšu pārvaldes direktora vietniece Ināra Solosteja raidījumam "360TV ZIŅneši” vēsta, ka “katru rītu tiek publicēta tabula ar tām piedāvātajām cenām par iepriekšējo dienu. Jūs varat domāt, kādu cenu piedāvāt. Jūs varat vairākkārtīgi to darīt - atbilstoši tam, kādas cenas iepriekšējā dienā ir bijušas piedāvātas.”

Un šī ir unikāla iespēja tikt pie kārotās sapņu mantas par pazeminātu cenu, piemēram, nesen te bija pieci jaunākie "Playstation". Šobrīd VID piedāvājumā ir cita spēļu konsole. Ja veikalā tā maksā, piemēram, 600 eiro, tad šeit var gadīties pie tās tikt pat par nieka 200 eiro: "Jūs varat nopirkt par diezgan lētu summu, ja kāds nepārsola, bet cilvēki diezgan aktīvi šeit iesaistās. Es gribētu teikt, ka tās summas, par kurām tiek pārdotas, ir diezgan adekvātas tirgum, jo arī cilvēku skaits, kas iesaistās šajā procesā, ir liels."

Šādai sistēmai ir viens āķis - lai iegādātos sev kāroto preci, personai ir jāatbilst noteiktiem nosacījumiem, nedrīkst būt nodokļu parādam, nedrīkst būt maksātnespēja un nedrīkst būt noteiktas sankcijas.

Raidījumu "360TV ZIŅneši" skatieties katru darbadienas vakaru kanālā "360TV" pulksten 18.55.