Sabiedrība
2023. gada 4. septembris, 19:32

Valsts policija skaidro, kas tieši notika naktī pēc Maksa Korža koncerta Grīziņkalnā

Jauns.lv

Naktī uz 3. septembri, kad Grīziņkalnam gulēt neļāva slavenā Baltkrievijas mūziķa Maksa Korža uzstāšanās Daugavas stadionā un tam sekojošā, trakulīgā, ielu ballītei līdzīgā klausītāju izklīšana, Valsts policija (VP) strādājusi atbilstoši situācijai.

Dienu pēc uzstāšanās viedokli internetā pauda vairāki Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāji, norādot uz to, ka Rīgas dome ir pieļāvusi masu pasākumu, taču nav paredzēta rīcība, kas ļautu mierīgi dzīvot apkaimes iemītniekiem.

Par to, ka arī pēc Korža koncerta gājis skaļi, liecina virkne foto un video internetā.

Nu šie rīdzinieki ir vērsušies galvaspilsētas domē ar iesniegumu.

Savā "Twitter" ierakstā Grīziņkalna apkaimes biedrība norāda, ka ir par masu pasākumiem, bet - 35 000 cilvēku ieplūšana un izplūšana no blīvi apdzīvotas apkaimes esot pārdomāti jāorganizē un jākontrolē.

Biedrība notikušo koncerta uzraudzību pielīdzina "nullei".

Savā iesniegumā biedrība norāda, ka šāda veida koncertu norises dienās kontrole esot jāveic arī ap pasākuma teritoriju un arī pēc pasākuma beigām.

Iesniegumā lūgts Rīgas Domes drošības, kārtības un korupcijas komitejai skaidrot, kādā veidā sabiedriskā kārtība turpmāk tiks nodrošināta pasākumos Daugava stadionā.

Tiek piedāvāta arī virkne konkrētu vadlīniju, kā šādām aktivitātēm realitātē būtu jānorit.

Tikmēr Valsts policija (VP) skaidro, ka pasākuma laikā un pēc tā darbojusies atbilstoši situācijai.

"Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju gan koncerta laikā, gan pēc tā īstenoja pasākumus, lai nodrošinātu satiksmes uzraudzību, akcentējot uzmanību uz satiksmes dalībnieku, tai skaitā gājēju drošību. Jāpiemin, ka katru reizi, kad "Daugavas" stadionā tiek rīkots kāds lielāks pasākums ar plašu apmeklētāju skaitu, šie apmeklētāji, vienlaicīgi dodoties prom no pasākuma, veido plašas cilvēku masas. Ņemot vērā apkārtnes infrastruktūras specifiku, esošos ceļu būvdarbus un sabiedriskā transporta pieejamību, šādos gadījumos ir novērojami satiksmes apgrūtinājumi. Pēc aptuvenām aplēsēm pasākumu apmeklēja vairāk kā 27 000 cilvēku. Nepieciešamības gadījumā policija arī slēdz vai ierobežo satiksmi. Arī šajā gadījumā satiksme bija apgrūtināta, taču tā nebija bloķēta. Atsevišķos Augšielas un Stadiona ielas posmos satiksme tika īslaicīgi ierobežota, lai nodrošinātu drošu pasākuma apmeklētāju izklīšanu," teikts VP atbildē portālam Jauns.lv

Saistībā ar konstatētiem pārkāpumiem, tostarp par personu atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi pēc Administratīvo sodu likuma.

Vairākas personas todien arī nodotas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu rokās.