Sabiedrība
2023. gada 24. augusts, 18:09

VIDEO & FOTO: cilvēki pulcējas Ukrainas Neatkarības dienai veltītam gājienam "Saulespuķu ceļš" un labdarības koncertam

Jauns.lv/LETA

Biedrība "Tavi draugi" sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un Rīgas domi šodien, 24. augustā, aicināja uz Ukrainas Neatkarības dienas gājienu "Saulespuķu ceļš" un labdarības koncertu Ukrainas armijas atbalstam Vērmanes dārzā, informēja biedrības "Tavi draugi" pārstāve Laura Čaupale.

Biedrība "Tavi draugi" akciju "Saulespuķu ceļš" rīko jau otro gadu pēc kārtas, aicinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju un Latvijā mītošos ukraiņus pievienoties. "Saulespuķu ceļš" veltīts Ukrainas nepagurstošajai cīņai par brīvību un ikvienam Ukrainas civiliedzīvotājam Latvijā. 

Zibakcijas centrālais elements ir saulespuķu pušķis, kas plkst.15.30 sāka savu ceļu no "Tavi draugi" angāra Rīgā, Ventspils ielā 50 līdz Vērmanes dārza skatuvei, kur tas plkst.17 tika svinīgi nodots Ukrainas vēstniekam Latvijā Anatolijam Kucevolam. Akcijas dalībnieki tika laipni aicināti paust atbalstu Ukrainai ar saulespuķēm un Ukrainas simboliku.

Ukrainas Neatkarības dienai veltīts gājiens "Saulespuķu ceļš" un labdarības koncerts. 24.08.2023.

Biedrība "Tavi draugi" sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un Rīgas domi šodien, 24. augustā, aicināja uz Ukrainas Neatkarības dienas gājienu "Saulespuķu ...

gallery icon

"Saulespuķu ceļa" noslēgumā, Vērmanes dārzā, no plkst.17 līdz plkst.19 notika labdarības koncerts Ukrainas armijas atbalstam, kas pulcēs Latvijas un Ukrainas māksliniekus. Koncertā uzstāsies "Varakuta", Timurs Vilcāns, Katrīna Gupalo ar grupu, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina un "Subscriptum", "Rigga Reggae", Igo, Edgars Vilcāns, "Queentessence" un Rihards Saule.

Koncertu atklās Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols un Rīgas mērs Vilnis Ķirsis.

Svētku koncerts noslēgsies plkst.19 ar zibakciju "Vienotības ķēde", kuras laikā visi klātesošie apvienosies pie 30 metrus gara Ukrainas karoga, tā paužot savu vienotību un kopību.

Ukrainas Neatkarības dienai veltīts gājiens "Saulespuķu ceļš" un labdarības koncerts II. 24.08.2023.

Biedrība "Tavi draugi" sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un Rīgas domi šodien, 24. augustā, aicināja uz Ukrainas Neatkarības dienas gājienu "Saulespuķu ...

gallery icon

Koncerta apmeklējums ir bez maksas. Skatītāji ir aicināti līdzi ņemt un ziedot higiēnas preces, kas ļoti nepieciešamas Ukrainas karavīriem - dušas želejas un šampūnus (vēlams "divi vienā"), skuvekļus un skūšanās putas, zobu birstes un zobu pastu, kā arī mitrās salvetes. Tāpat koncertā varēs veikt mērķa finanšu ziedojumus Ukrainas armijas atbalstam.

Labdarības koncerta apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt teltis ar ukraiņu precēm un nogaršot ukraiņu ēdienus.

Savukārt plkst.20 Vērmanes dārza estrādē notiks latviešu leģendārās rokgrupas "Pērkons" koncerts.