Sabiedrība
2023. gada 2. augusts, 22:18

“Tu gribi kauties? Nāc šurp!” Bijušais Saeimas deputāts Znotiņš konfliktā ar kaimiņiem bijis agresīvs un rupji lamājies. VIDEO

Jauns.lv

Bijušais Saeimas deputāts Reinis Znotiņš apgalvo, ka kaimiņi viņu sākuši žņaugt, jo uzstājis, ka jārunā latviski. Pēc saceltās brēkas internetā nonācis video, kur tieši Znotiņš parādās nelāgā gaismā.

30. jūlija vakarā notikušais incidents ir nofilmēts, tajā redzams Znotiņš pie kaimiņu dzīvokļa durvīm, kur viņš “māca dzīvot”. Saruna, ja to varētu tā saukt, norisinās latviešu valodā, neskaitot Znotiņa iestarpinājumus ar necenzētiem vārdiem krievu valodā.

Video redzams, ka kaimiņš pacietīgi uzklausa Znotiņu, kurš, iespējams, ir lietojis kādus pārāk uzmundrinošus līdzekļus, tāpēc uzvedas visai bezkaunīgi. “Es veidoju šo valsti. Un tu?” ar šiem eksdeputāta vārdiem sākas vairāk nekā desmit minūšu garais video. “Vari dabūt pi…, bļ…!” nesaprotamu iemeslu dēļ Znotiņš draud.

“Kad tu būsi skaidrā, mēs ar tevi parunāsim,” kaimiņš cenšas būt savaldīgs. “Tev, bļ…, jāklausa un jāklausās, ko es saku,” Znotiņš ir nepiekāpīgs. Tad nu kaimiņš neiztur: “O, gospoģin!” Eksdeputāts paliek pie sava – kaimiņam viņu esot jāklausa. “Es esmu vadījis valsti ilgu laiku,” paziņo Znotiņš.

Kaimiņš par tādiem jaunumiem neslēpj pārsteigumu: “Es domāju, ka mūsu valsti vada prezidents un premjerministrs.” Uz to eksdeputāts apgaismo: “Nē, Latvija ir parlamentāra republika. Primāri parlamentāra, tātad parlaments ir svarīgākais. (..) Es biju daļa no parlamenta.”

“Kāpēc tu aizgāji prom?” vaicā kaimiņš. “Tāpēc, ka es gribēju un aizgāju,” atbild Znotiņš, izlaižot, ka Konservatīvie pēdējās Saeimas vēlēšanās zaudēja. “Ko tu esi darījis savā dzīvē, lai palīdzētu Latvijas tautai?” Znotiņš neatlaižas. “Tev jābūt nevalstiskajās organizācijās, tev jābūt politiskajās partijās. Kaimiņš grib šo diskusiju beigt: “Ej mājās.”

Uz to Znotiņš viņu nosauc par pidaru, kaimiņš neiztur, ir pagājušas nepilnas divarpus minutes, un aizvainotais vīrietis metas virsū mutesbajāram: “Kā tu mani nosauci?” “Tu dzirdēji,” Znotiņam ne prātā nenāk atvainoties, un viņš pat mēģina kaimiņam iesist.

Tad jau dzirdama kaimiņa meitas balss, ka izsauks policiju, Znotiņš atbild, lai sauc, un izaicina kaimiņu: “Nāc šurp, pidaras, bļ…!” Tālākajā konflikta gaitā kaimiņš nogulda eksdeputātu kāpņutelpā uz grīdas, piesteidzas vēl viens vīrietis, un par abiem “valsts vadītāju” savalda, līdz ierodas likumsargi. “Tu gribi kauties? Nāc šurp,” Znotiņš turpina – gulēdams, piespiests pie grīdas.

Tad ierodas kāda sieviete, iespējams, Znotiņa sieva un aicina Reini nākt mājās, bet ir jau par vēlu – kaimiņi vēlas viņu nodot policijas rokās. “Jā, sauc mentus,” Znotiņam šāds žargons nav svešs. “Mēs viņus visus, bļ…, izārdīsim! (..) Tu saproti, tava seja tiks izsmērēta pa visu to bruģi. (..) Tu, bļ…, urod, tu, fucking vatņiks,” viņš arī piedraud ar savu draugu, kurš atbraukšot.

Drauga vietā ierodas policisti, apmēram sešas minūtes pēc izsaukuma. “Sāka runāt krievu valodā, sāka žņaugt,” Znotiņš izliekas nevainīgs un melo, ka nevienam nav uzbrucis. Policisti ir visai iecietīgi un iesaka viņam iet izgulēt reibumu, bet Znotiņš solās zvanīt iekšlietu ministram Mārim Kučinskim. Ar to arī video beidzas.

Policijā izsaukums saņemts ap pulksten 22, bet Znotiņš jau pusstundu vēlāk tviterī ierakstījis: “30.07.23. es uzstāju, ka Latvijā jārunā latviski, krievu izcelsmes kaimiñi sāka mani žņaugt kāpņutelpā. Pirmo reizi dzīvē biju situācijā, kad nevarēju paelpot.. atbrauca @tiško un partneris no @Valsts_policija  un teica, ka es esmu vainigs, ka izprovicēju krievus...”  

Policijā sākts administratīvais process par sīko huligānismu, iespējams piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 500 eiro – ļoti ticami, ka jāatbild būs Znotiņam.