foto: Aculiecineka foto
Latvijas krievvalodīgā prese tiražē interviju ar "dedzīgo putinistu" - Krievijas aktieri Pevcovu
Dmitrijs Pevcovs ir Krievijā populārs aktieris un mūziķis. Viņš filmējies daudzās mākslas filmās un TV seriālos, kā arī aizraujas ar autosportu. Bet visvairāk viņš aizraujas ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikas slavināšanu.
Sabiedrība
2023. gada 21. jūlijs, 10:29

Latvijas krievvalodīgā prese tiražē interviju ar "dedzīgo putinistu" - Krievijas aktieri Pevcovu

Jauns.lv

Melnajā sarakstā iekļautajiem Krievijas pilsoņiem varbūt nav iespēju fiziski ieceļot Latvijā, taču pašmāju krievvalodīgajos izdevumos paviesoties ar glītu, cildinošu interviju, šķiet, ir itin viegli.

Kas tam nepieciešams? Tikai Rīgā bāzēta redakcija un Maskavā strādājošs žurnālists.

Tieši šādus apstākļus nodrošinājusi iknedēļas laikraksta “7 Super Sekretov” redakcija. Maskavā jau daudzus gadus dzīvo šīs avīzes žurnālists Dmitrijs Marts.

Nu Latvijā izdotā laikrakstā publicēta viņa intervija ar Krievijas aktieri Dmitriju Pevcovu.

Rīgas krievu prese ar Krievijas gāzi un bez Ukrainas

Rīgā iznākošie krievu nedēļas laikraksti, kuri “maskējas” ar Maskavas populāru avīžu “galviņām” lasošajai publikai cenšas iebarot Kremlim izdevīgus naratīvus, pārpublicējot ...

gallery icon

Pevcovs sevi dēvē par “dedzīgu putinistu”

Pati intervija ir visnotaļ tradicionāla. Sarunā Marts un Pevcovs pārrunā ikdienas un darba lietas, māksliniekam paužot savas domas.

Taču Latvijā Pevcovs nav tiesīgs iebraukt jau kopš 2016. gada, un nav grūti iztēloties, kādēļ.

Par viņu tolaik mediji rakstīja: “Dmitrijs Pevcovs ir Krievijā populārs aktieris un mūziķis. Viņš filmējies daudzās mākslas filmās un TV seriālos, kā arī aizraujas ar autosportu. Bet visvairāk viņš aizraujas ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina politikas slavināšanu. Viņš lepojas ar Krieviju, sakot, ka iemesls šim lepnumam ir “Krievijas armijas kaujas un morālais potenciāls un Krimas atgriešana Krievijas sastāvā”.”

Kādā senākā intervijā Krievijas žurnālam “Sobesednik” Pevcovs paziņoja: “Esmu absolūti dedzīgs putinists. Valstī notiekošajam sekoju sen – man taču ir 53 gadi. 1991. gadā es jau visu sapratu. Un redzu, kā izmainījusies valsts pēc 2000. gada, kad atnāca Putins. Tas nav salīdzināmi. Esmu dziļi pārliecināts – pirmo reizi 70 gados mums ir profesionāls vadītājs, kas strādā valsts labā. Viņš arī reizi nedēļā uz minūtīti apmeklē grēksūdzi. Es to tiešām zinu! Un tas man nozīmē daudz – īsteni pareizticīgs cilvēks nespēj darīt ļaunu.

Publiskas informācijas par intervijas autoru ir maz, taču “YouTube” ir atrodams viņa kanāls.

Tajā ir virkne video ar popkultūras lauciņā aktuāliem ļaudīm, kā arī video par to, cik “Rīgā viss ir degradējies”.

Par barbarismu nosaukta Puškina pieminekļa aizvākšana no Rīgas centra.

Kādā citā video Marts komentē situāciju Maskavā laikā, kad “Vagner” šefs Jevgeņijs Prigožins veica savu maršu Maskavas virzienā.

Viss esot labi, cilvēki atpūšas, veikali strādā, saka Marts. “Prigožins nenobiedēja” vēsta video virsraksts.

Tīrā Kremļa propagandas stilā – vulgāri jokojot par seksuālo orientāciju – Marts savā “YouTube” ir komentējis arī Edgara Rinkeviča ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

Laikraksts “7 Super Sekretov” saistīts ar izdevniecību SIA “Press Distribution Center”. Tās vadībā ietilpst Jeļena Safonova un Olga Tolkunova.