foto: no privātā arhīva
“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
Pēc četru gadu prombūtnes Katy pilnībā atgriezusies Latvijā un arī Latvijas šovbiznesā. Viņa bija "STV Pirmā!" raidījuma "Slavenības. Bez filtra" jaunās sezonas dalībniece, bet nupat no šova aizgājusi.
Slavenības
2024. gada 19. maijs, 07:38

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

Viņai vajadzīgs “īsts vecis”, ne vienaudzis. Gados krietni vecāks, tāds, uz kuru var paļauties! Tādas ir mūziķes Katy Tindemark vēlmes.

Pēc četru gadu šaudīšanās apkārt pa pasauli 35 gadus vecā vijolniece un dziedātāja Katy Tindemark (īstajā vārdā Jekaterina Elizabete Tindemarka) atgriezusies Latvijā. Un tam par iemeslu ir ne tikai ilgošanās pēc dzimtenes un draugiem, bet arī mīļotais vīrietis, pie kura daiļā mūziķe tagad dzīvo viņa plašajā privātmājā Jūrmalā. Katy dzīve ir izmainījusies, bet arī tagad tajā netrūkst asaru.

Atbrīvojas no toksiskām attiecībām

Katy Tindemark 2014. gada rudenī šķīrās no sava vīra un meitas Elizabetes tēva zviedru uzņēmēja Bo Rikarda Tindemarka, ar kuru kopā bija vairāk nekā sešus gadus. Toreiz šķiroties Katy teica, ka viņai attiecībās pietrūkušas emocijas un laime nav tad, ja var nēsāt kažoku un braukt ar jaunākā modeļa auto: “Laime ir tad, kad jūties komfortabli emocionāli.”

Kad Latvijā sākās Covid-19 pandēmija, Katy, tāpat kā daudzus citus radošās jomas pārstāvjus, piemeklēja bezdarbs, tāpēc mūziķe piepelnījās, spēlējot vijoli Vecrīgas ielās. Līdz brīdim, kad ieraudzīja darba piedāvājumu muzicēt izklaides kompleksā Ķīnā. Pirms došanās uz Ķīnu Katy atkal apprecējās. “Es tad biju attiecībās. Patiesībā no sava pirmā vīra aizgāju, jo iepazinos ar šo vīrieti. Bet mūsu attiecības nebija vieglas, drīzāk jau toksiskas. Taču es biju viņā samīlējusies, tāpēc nekādi nevarēju no viņa aiziet. Kad mani uzaicināja strādāt Ķīnā, viņš protestēja, teica, ka es tur noteikti atradīšot citu vīrieti. Es gan atbildēju, ka nekas tāds nenotiks, ka man nevienu citu nevajag, un tādēļ, lai viņam būtu mierīga sirds, piedāvāju apprecēties,” stāsta Katy.

Diemžēl laulība attiecības nenostiprināja. “Kad aizbraucu uz Ķīnu, viņam kaut kas sagāja grīstē. Viņš man sāka sūtīt visādus dīvainus video, piemēram, “kā saprast, ka tava sieva ir psihiski slima” un tamlīdzīgus. Es nezinu, kas ar viņu notika! Varbūt pie vainas bija tas, ka es pelnīju krietni vien vairāk par viņu, man patiešām bija ļoti labs kontrakts uz desmit mēnešiem, ar algu 5000 eiro mēnesī. Taču laiks Ķīnā man daudz deva pašai. Piemēram, man ir atkarība – nepieciešams, lai man visu laiku būtu blakus vīrietis, lai guļot viņš mani apskautu. Bet, kad aizbraucu uz Ķīnu, izrādījās, ka varu tomēr vairākus mēnešus nodzīvot viena. Atgriežoties Latvijā, sapratu, ka man nevajag tādu toksisku vīrieti, ka esmu pietiekami finansiāli neatkarīga, ka varu dzīvot viena. Izšķīros, nopirku vienistabas dzīvokli Rīgā,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta mūziķe.

Vīriešiem nebija laika

Rīgā Katy izbaudīja dzīvi, dzīvojot sev. Pēc neilga laiciņa viņa noslēdza līgumu par muzicēšanu Spānijā. “Tur patiešām bija forši. Strādāju viena, nebiju atkarīga no citiem mūziķiem, kā tas bija Ķīnā. Pati ar mašīnu aizbraucu uz uzstāšanās vietām, pati uzliku aparatūru, pati aizbraucu mājās,” stāsta Katy, kuru aģentūra bija nolīgusi kā mūziķi Spānijas kūrortos.

Vai, esot vienai Spānijā, daiļajai vijolniecei neuzradās kāds pielūdzējs? It sevišķi, ja jau dzīvē vienmēr gribējies sev blakus vīrieti! “Protams, Spānijā bija garlaicīgi – mājas, koncerts, mājas. Pa dienu, lai kliedētu garlaicību, kaut kur izbraucu ar motociklu, bet attiecībām nebija laika. Protams, pielūdzēju netrūka, vīrieši izrādīja interesi, bet nebija laika! Nopietni! Es strādāju katru dienu – 67 dienas pēc kārtas, līdz man bija viena diena atpūtai, un pēc tam atkal darbs!”

Izvēle starp karjeru un labu vīrieti

Patiesībā jau tad Katy bija iepazinusies ar vīrieti, ar kuru tagad dzīvo kopā. “Mūs sapazīstināja draudzene, kad atgriezos no Ķīnas. Tad gan starp mums vēl nebija attiecību, tās izveidojās, kad atgriezos no Spānijas. Satikāmies, reiz uzaicināju viņu pie sevis ciemos, un izrādījās, ka viņš māk spēlēt ģitāru. Man patīk, ja vīrietis prot kādu mūzikas instrumentu. Viņš toreiz paņēma manu ģitāru, sāka spēlēt, bet es piespēlēju ar vijoli. Sapratu, ka man ar viņu kopā ir interesanti, var teikt, ka mēs abi saspēlējāmies. Mūs abus interesē mūzika, sports, abi kopā ejam uz zāli,” pasmaida Katy.

Mūziķes tagadējais vīrietis ir Valērijs Barjers, turīgs uzņēmējs no Latvijas, gados krietni vecāks par pašu. “Visi vīrieši bijuši vecāki par mani. Nu nepatīk man jauni vīrieši! Man nevajag “dēlu”, man vajag īstu veci! Jā, viņš ir turīgs, bet ne miljonārs, taču savulaik Latvijā bija diezgan ietekmīgs. Nav jau tā, ka es viņu slēpju, taču viņam ne visai patīk publicitāte,” stāsta Katy, piebilstot: “Viņš manā dzīvē ir pirmais cilvēks, kas mani lutina. Viņš ļoti rūpējas par mani, ir mīļš, nekad nepateiks sliktu vārdu. Jā, man ir darbs, bet, tā kā atteicos no kontrakta Spānijā, vairs nepelnu tik daudz, kā līdz šim. Un viņš rūpējas, lai man finansiālā ziņā nebūtu raižu. Taču tas nepavisam nav galvenais, kāpēc esmu kopā ar viņu! Es pati sevi varu uzturēt, bet šoreiz tieši šo attiecību dēļ atteicos no labi apmaksāta darba Spānijā. Izvēlē starp labu darbu un labu vīrieti es izvēlējos labu vīrieti!”

“Tagad esmu laimīgs cilvēks. Esmu Latvijā, pēc kuras ļoti ilgojos, man ir lielisks vīrietis,” sajūsminās Katy. Taču šajā viņas dzīves medus podā iekrīt arī pa kādai rūgtai darvas pilītei. Proti, pēc sava vīrieša vēlmes Katy pārcēlusies dzīvot pie viņa 900 kvadrātmetru lielajā privātmājā Jūrmalā, kurā mitinās arī drauga pusaudžu dēli no iepriekšējās laulības. “Neteikšu, ka tas ir viegli. Diemžēl ar viņiem gribētos labākas attiecības. Un pie vainas ir mana vīrieša bijusī sieva. Nesen mums bija konflikts, viņa ļoti nesmuki pret mani izrīkojās. Viņa domā, ka es gribu to māju atņemt. Nu kādas muļķības! Es pret viņu ļoti labi attiecos līdz brīdim, kad viņa mani aizvainoja. Tas mani tik ļoti sāpināju, ka tovakar atgriezos savā Rīgas dzīvoklītī un pat raudāju. Jā, sen nebiju raudājusi,” neslēpj mūziķe.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Mūsējie saturu atbild SIA “Izdevniecība Rīgas Viļņi”.