foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Alfrēds Rubiks manīts “Krievijas dienu” svinībās vēstniecībā: tur slavināta arī "specoperācija"
Alfrēds Rubiks Krievijas vēstniecības pasākumā iemūžināts ar konjaka glāzi rokās. Svinībās kā varoņi slavināti arī Ukrainā karojošie krievu okupanti.
Sabiedrība
2023. gada 12. jūnijs, 11:35

Alfrēds Rubiks manīts “Krievijas dienu” svinībās vēstniecībā: tur slavināta arī "specoperācija"

Jauns.lv

Iepriekšējās nedēļas izskaņā Krievijas vēstniecībā Latvijā tika svinēta tā saucamā “Krievijas diena”. Pasākumā Rīgas klusajā centrā svinēta Krievijas varenība, pagātnes sasniegumi un šī brīža politika. Starp sanākušajiem diplomātiem un citiem viesiem pamanāms bija arī kādreizējais politiķis Alfrēds Rubiks.

Saskaņā ar Krievijas vēstniecības Latvijā sociālajiem tīkliem, 9. jūnija pasākumā Ukrainas neatkarības ielā 2 (agrāk Antonijas iela), piedalījušies diplomāti, uzņēmēji, sabiedrisko organizāciju pārstāvji un kara veterāni.

Viesus uzrunāja pašreizējo Latvijas un Krievijas ierobežoto diplomātisko attiecību rezultātā par šīs “saimniecības” galveno kļuvušais O. Zikovs – Krievijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Latvijā.

Izskan arī pateicības “specoperācijas varoņiem”

Savā runā, kura publicēta arī “Facebook”, Zikovs pauda, ka Krievijas dienas svinēšana “vieno daudznacionālās Krievijas Federācijas iedzīvotājus” un “ir simbols bezgalīgai cieņai un mīlestībai pret Tēvzemi”.

Zikovs pauda, ka Krievija ir devusi “nenovērtējamu ieguldījumu pasaules civilizācijas, kultūras un literatūras attīstībā”.

Savā runā Krievijas diplomāts pārmeta arī “pretkrievisko noskaņojumu” un “bezprecedenta spiedienu”, kas tiekot vērsts pret Krieviju.

Krievu savienība pie Raiņa pieminekļa sarīko mītiņu

Tie, kuriem iztrūka plāni 1. maija brīvdienai, droši varēja doties uz Esplanādi, kur partija “Latvijas krievu savienība” (LKS), parūpējās par ...

gallery icon

Viņš arī izteica pateicību un apliecināja cieņu “varoņiem – speciālās militārās operācijas dalībniekiem”, kuri “cīnās frontē, aizstāvot Tēvzemes intereses”.

Spriežot pēc fotogrāfijām, kuras tapušas pasākuma laikā, klāt notikumam bijis arī bēdīgi slavenais PSRS un Latvijas politiķis Alfrēds Rubiks.

Viņš nofotografēts kādas sarunas laikā, ar konjaka glāzi rokās.

Rubiks zināms kā PSRS beigu gadu “Latvijas Komunistiskās partijas” (LKP) loceklis un LPSR deputāts, Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs līdz 2015. gadam un viens no partijas “Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) izveidotājiem, kurš 1991. gada 23. augustā tika aizturēts, apsūdzēts apvērsuma organizēšanā un 1995. gadā notiesāts par darbībām, kas vērstas uz Latvijas valsts varas gāšanu.

Kā zināms, no PCTVL pēcāk izdīga arī pašlaik bēdīgi slavenā partija “Latvijas krievu savienība” (LKS).