foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
„Progresīvie” tracina kolēģus un sabiedrību: par prezidentu Raimondu Paulu!
Pagājušajā nedēļā daļa sabiedrības par baltu patiesību uzskatīja „progresīvo” politisko joku, kurā Valsts prezidenta amats bija paredzēts Raimondam Paulam.
Politika
2023. gada 6. jūnijs, 06:37

„Progresīvie” tracina kolēģus un sabiedrību: par prezidentu Raimondu Paulu!

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Jau pēc Valsts prezidenta ievēlēšanas Saeimā „Progresīvo” pārstāve Selma Lavrence, kura iepriekšējās Saeimas vēlēšanās kandidēja, bet tajā netika, sociālajos tīklos publicēja sava partijas biedra, arī Saeimas vēlēšanās startējošā, bet neievēlētā Edgara Klētnieka it kā Apvienotā saraksta telpās nofotografēto daudzu nepamanīto Apvienotā saraksta sastādīto jauno valdības projektu.

Selma Lavrence pie attēla bija pierakstījusi: „Sabiedrības pieprasījums ir saklausīts! Saeimas frakcijas telpās radītais un no LTV kameras paslēptais mākslas darbs. Autors nav Soross, bet @EdgarsKletnieks. Te nu tas ir - Pīlēna-Paula režīms visā savā spožumā!” 

Kā Valsts prezidents šajā shēmā minēts maestro Raimonds Pauls, bet līdzās - jaunās valdības sastāvs ar premjeru Uldi Pīlēnu priekšgala. Starp iecerētajiem ministriem - satiksmes ministrs – Ainārs Šlesers („Latvija pirmajā vietā”), labklājības ministrs – Oļegs Burovs („Gods kalpot Rīgai”), ārlietu ministrs – Rihards Kols (Nacionālā apvienība) un tā tālāk.

Lai arī ieraksta teksts norādīja, kas ir tā patiesais autors un tas traktējams kā politisks joks, tas bija „pazudis tulkojumā” un daudzi to uzskatīja par baltu patiesību, kā politiķu kuluāru sarunās izkalkulētu jaunās valdības projektu. Interneta lietotāji aktīvi pārsprieda politiskā joka par „slepenā” Apvienotā saraksta „slepeno” valdības shēmu autora, Rīgas domes Digitālās aģentūras IKT produktu attīstības nodaļas vadītāja Edgara Klētnieka ierakstu:
 

foto: Paula Čurkste/LETA
Politiskā joka par „slepenā” Apvienotā saraksta „slepeno” valdības shēmu autors – Rīgas domes Digitālās aģentūras IKT produktu attīstības nodaļas vadītājs Edgars Klētnieks, kurš pirms iesaistīšanās „Progresīvajos” bija kustības „Par!” biedrs.

Zane Zilberte: „Kaut ko tādu, protams, jāprot izdomāt. Maestro Raimonda Paula vārdu arī iesaistījuši. Nu ļoti interesanti...”

JautajumsNoProvinces: „Viens pa div. Vai nu 1. troļļošanas experti progresīvo birojā tiešām ir tik stulbi, ka iedomājas uz šo lēto feiku-teātri uzķersies Rinkēvičs vai kāds cits pieaugušais; 2. viņu vadība ir neglābjami idioti un visā nopietnībā „analizē” šādus „scenārijus”. Abas iespējas priecē”.

Oļģerts Tipāns: „Jā, un tas bija iemesls panikā skriet un mēģināt noslēpt... Ticamība šo kompāniju nekad nav uztraukusi: savējie ticēs jebkam, bet pārējos nepiemānīsi”.

Oskars Freimanis: „Tas moments, kad daudzi šo uztver nopietni, ir vēl smieklīgāk... :)”

Reinis Ivanovs: ”Burtiski atmaskots Jaunās pasaules kārtības plāns”.

Saeimas deputāts no Apvienotā saraksta Andrejs Svilāns šo “progresīvo” izlēcienu Jauns.lv vērtēja šādi: “Nu es to sauktu par ļoti amizantu "dokumentu".

Par autorību -  tas jājautā tai frakcijai, kuras telpās šī politiskā kompozīcija it kā pirmo reizi tika piefiksēta. Man nav zināms ne autors, ne tas, vai tas uzskatāms par autentisku. Šī bilde klīst apkārt bez izcelsmes ar atsauci, ka ir tas pats, kas pavizēja TV.
Es uzskatu šo "dokumentu" par izteikti slimīgām fantāzijām vai apzinātu provokāciju. Katrā ziņā Apvienotā saraksta frakcijā un nekur citur, cik man zināms, nav tikusi apspriesta ne Raimonda Paula kandidatūra Valsts prezidenta amatam, ne šāda politiskā kompozīcija kopumā.

Rokraksts ir visai specifisks un, veicot grafoloģisko analīzi, es domāju, ka varētu tikt arī pie autora, ja kas...”

Apvienotā saraksta Saeimas komisijas sabiedrisko attiecību konsultante Mudrīte Grundule Jauns.lv šo ierakstu komentēja šādi:

„Tviterī Selmas Levrences kontā publicēto attēlu uzskatām par neizdevušos memi jeb neveiklu mēģinājumu novērst uzmanību no savas rīcības, kas ir pretēja pašu definētajiem principiem un sarkanajām līnijām, piemēram, cīņu pret oligarhiem un vēlmi redzēt Lembergu aiz restēm”.