Pret "Ghetto Games" organizētāju varētu tikt sākts kriminālprocess par skrējēja piekaušanu
Raimonds Elbakjans skaidro, ka ar ģimeni - vecākiem un bērniem - bija devies pastaigā, kad viņus pārsteidzis kāds garām skrienošs vīrietis, kurš izšāvis no pistoles.
112
2015. gada 23. marts, 19:47

Pret "Ghetto Games" organizētāju varētu tikt sākts kriminālprocess par skrējēja piekaušanu

Jauns.lv

Valsts policija vērtēs, vai sākt kriminālprocesu pret ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācēju Raimondu Elbakjanu, kurš pagājušās nedēļas nogalē par šaudīšanos Biķernieku mežā aizturējis bijušo "Vienotības" pārstāvi Centrālajā vēlēšanu komisijā Sigordu Stradiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka pagājušās nedēļas nogalē policija saņēma izsaukumu uz Biķernieku mežu, jo tur noticis incidents starp vairākiem cilvēkiem.

Notikuma vietā noskaidrots, ka kādam vīrietim, pēc viņa vārdiem, skrienot pa mežu, uzbrucis suns un viņš to mēģinājis aizbaidīt ar diviem brīdinājuma šāvieniem no savas personīgās kaujas pistoles. Taču viens no vīriešiem, kas atradās kompānijā, kurai piederēja suns, pielietojot fizisku spēku un nodarot miesas bojājumus, skrējēju aizturēja.

Šobrīd par faktu ir sāktas trīs administratīvās lietvedības - par iespējamu ieroču nēsāšanas noteikumu pārkāpšanu, par iespējamu dzīvnieka turēšanas noteikumu pārkāpšanu un par miesas bojājumu nodarīšanu.

Sadovskis apstiprināja, ka šajā lietā skrējējam nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu pakāpes noteikšanai un attiecīgi pēc ekspertīzes rezultātiem tiks vērtēts, vai ir pamats sākt kriminālprocesu, norādīja Sadovskis.

Elbakjana "Facebook" profilā publicētās fotogrāfijas no notikuma vietas liecina, ka uz zemes guļošajam Stradiņam pamatīgi asiņo deguns un kāds cilvēks virs guļošā ķermeņa novietojis pistoli.

Elbakjans skaidro, ka ar ģimeni - vecākiem un bērniem - bija devies pastaigā, kad viņus pārsteidzis kāds garām skrienošs vīrietis, kurš izšāvis no pistoles. Elbakjans nolēmis, ka vīrieti nepieciešams aizturēt, pēc tam ar pārsteigumu konstatējot, ka vīrietis šāvis ar kaujas pistoli.

LETA/ Video: LTV, Foto: facebook.com (Raimonds Elbakjans), Ieva Lūka/ LETA