112
2023. gada 13. maijs, 09:11

Ādažu novadā notikusi frontāla sadursme starp divām kravas automašīnām un traktoru; satiksme pār Gaujas tiltu atjaunota

Jauns.lv

Šorīt ap pulksten 04:35 Ādažu novadā, autoceļā A1 Rīga – Ainaži uz tilta pār Gauju notikusi frontāla sadursme starp divām kravas automašīnām un traktoru. Avārijā cieta trīs cilvēki, divi no kuriem tika nogādāti slimnīcās, portālu Jauns.lv informē Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Avārijas rezultātā uz aptuveni astoņām stundām tika pilnībā bloķēta satiksme pa Tallinas šoseju minētajā posmā. Valsts policija ziņoja, ka pirms plkst.13 negadījuma vietā ir izdevies atbrīvot vienu joslu satiksmes kustībai, un policijas ekipāža regulēja satiksmi, lai transportlīdzekļi pamīšus varētu izbraukt abos virzienos.

Uz Gaujas tilta aiz Ādažiem notikusi divu kravas automašīnu un traktora sadursme

13. maija rītā ap 04:35 Ādažu novadā, autoceļā A1 Rīga – Ainaži uz tilta pār Gauju notika frontāla sadursme starp ...

gallery icon
6


Savukārt pirms plkst.15 "Latvijas valsts ceļi" paziņoja, ka satiksme pa Tallinas šoseju negadījuma vietā atjaunota pilnībā.

Avārijas dēļ autovadītāji tika aicināti izvēlēties citus braukšanas maršrutus vai meklēt apbraukšanas ceļus.

Apbraukšana pa pašvaldības ceļiem caur Ādažiem un Kadagu.

foto: Latvijas Valsts Ceļi
Apbraukšana pa pašvaldības ceļiem caur Ādažiem un Kadagu.

Maršutā Rīga–Saulkrasti negadījuma vietu iespējams apbraukt pa Vidzemes šoseju (A2), Valmieras šoseju (A3) un reģionālo autoceļu Saulkrasti–Sēja–Ragana(P6). Iespējams arī īsāks apbraukšanas ceļš, taču tas ved cauri blīvi apdzīvotajiem Ādažiem.

foto: sadursme.lv
Uz Gaujas tilta aiz Ādažiem notikusi divu kravas automašīnu un traktora sadursme.

Brīvdienās, īpaši labos laika apstākļos, Tallinas šoseja ir ļoti noslogota, rīdziniekiem dodoties atpūsties pie jūras un uz laukiem, līdz ar to palēnināta satiksme un sastrēgumi uz Tallinas šosejas Ādažu novadā mēdz būt arī tad, ja nekādi ceļu satiksmes negadījumi nav notikuši. Ceļu satiksmes kartes rāda, ka sestdienas rītā negadījuma apkārtnē uz šosejas, kā arī uz mazākiem ceļiem un ielām Ādažu novadā jau ir vērojami būtiski sastrēgumi.

Negadījuma rezultātā cieta arī Gauja, kurā no avarējušajiem spēkratiem ieplūda degviela. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka pāris stundas pēc negadījuma VUGD saņēma informāciju, ka no tilta pa notekcaurulēm Gaujā pil degviela un upē ir izveidojušies pleķi, kas ar straumi pārvietojas uz netālu esošo jūru.

Glābēji apsekojuši skarto upes posmu ar dronu un pāri upei vilka bonas, lai ierobežotu vielas tālāku noplūdi. Par notikušo informēti Valsts vides dienests un pašvaldība.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās