Sabiedrība
2023. gada 10. maijs, 10:28

Netālu no Bahmutas nogalināts franču žurnālists; Latvijas ziņu komanda izsprūk no nelaimes

Jauns.lv

Francijas starptautiskā ziņu aģentūra Agence France-Presse (AFP) ziņo, ka tās video koordinators Ukrainā otrdien tika nogalināts raķešu uzbrukuma laikā netālu no Ukrainas austrumu pilsētas Bahmutas.

32 gadus vecais Armāns Soldīns bija kopā ar AFP žurnālistu grupu, kas ceļoja kopā ar Ukrainas karavīriem, kad grupa tika apšaudīta ar raķetēm "Grad", ziņo aģentūra. Pārējie AFP komandas locekļi nav ievainoti.

Uzbrukums notika vēlā pēcpusdienā Časivjaras apkaimē, netālu no Bahmutas pilsētas, norādīja aģentūra.

Žurnāliste no Latvijas Ieva Vārna savā "Istagram" profilā dalījusies ar informāciju, ka arī viņa ar operatoru bijusi netālu no notikuma vietas vien divas stundas pirms apšaudes. Varētu vien teikt, ka mūsu žurnālisti no Latvijas ir "dzimuši laimes krekliņā".

foto: AP/Scanpix
AFP žurnālists Armāns Soldīns, atspoguļojot karu Ukrainā.

"Časivjarā pie Bahmutas, tiešā frontes tuvumā strādājām vakar. Divas stundas pēc mums tur strādāja arī žurnālists no AFP ziņu aģentūras, krievu noziedznieku armija sāka pilsētu apšaudit ar “Grad” sistēmām, kolēģis no AFP tika nogalināts," viņa raksta.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Krievijas spēki jau deviņus mēnešus cenšas ieņemt Bahmutas pilsētu, padarot to par kara ilgākās kaujas epicentru.

"Viņa nāve ir briesmīgs atgādinājums par riskiem un briesmām, ar kādām ik dienu saskaras žurnālisti, kas atspoguļo konfliktu Ukrainā," sacīja AFP priekšsēdētājs Fabriss Frīss par žurnālista nāvi.

Soldīns bija dzimis Sarajevā, tagadējā Bosnijas galvaspilsētā, un bija Francijas pilsonis, ziņo AFP. Viņš ieradās Ukrainā, lai atspoguļotu karu dienu pēc Krievijas iebrukuma 2022. gada 24. februārī, un pēdējos mēnešos regulāri devās uz frontes līnijām.

Saskaņā ar organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) un Žurnālistu aizsardzības komitejas datiem, atspoguļojot karadarbību Ukrainā, ir nogalināti vismaz 10 mediju darbinieki.

Starp lodēm un sprādzieniem - skaudrā civiliedzīvotāju dzīve Bahmutā

Neraugoties uz mēnešiem ilgo karadarbību un Krievijas centieniem ieņemt Bahmutu, daudzi civiliedzīvotāji palikuši savos dzīvokļos un mājās. Foto redzams, kā ...

gallery icon