foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Septiņgadīgā Justīne no Rogovkas joprojām nav atrasta. Pirmo reizi publiski runā arī meitenītes tēvs
112
2023. gada 9. maijs, 10:08

Septiņgadīgā Justīne no Rogovkas joprojām nav atrasta. Pirmo reizi publiski runā arī meitenītes tēvs

Jauns.lv

Kopš piektdienas, 5. maija, vakara turpinās mazās Justīnes Reinikovas meklēšana, taču joprojām bez rezultāta. Pirmo reizi runāt publiski gatavs arī meitenes tētis, kurš joprojām cer, ka meita atradīsies sveika un vesela. Par izskanējušajām ziņām, ka ģimene ir nelabvēlīga, gan tēvs, gan vietējā pašvaldība saka – tā nav. Tēvs arī atzīst, ka meitenīte runā, tikai slikti, ziņo LTV raidījums “Dienas ziņas”. 

Tētis atzīst, ka Justīnei ir veselības problēmas, viņa runā neskaidri, taču glābēju saucienus noteikti dzirdētu. Par liktenīgā vakara notikumiem tēvs stāsta, ka Justīne izgājusi no mājam ap septiņiem vakarā, gribējusi iziet laukā, paspēlēties smilšukastē, mājas pagalmā. Tieši tēvs bijis pirmais, kas aptuveni stundu pēc meitas palaišanas rotaļāties pagalmā atskārta, ka viņa pazudusi bez vēsts. Spēlēties smilšukastē meitenītei ļauts arī iepriekš, jo līdz šim viņa bijusi uzmanīga, turklāt ģimenē bērniem piekodināts: “Ārpus pagalma vieniem nedoties!”.

foto: Valsts policija
Justīne Reinikova.

Tēvs izstaigājis visu ciematu, prasot vietējiem, vai Justīni nav redzējuši, taču nekā. Ap deviņiem vakarā viņš sapratis, ka bez policijas iesaistes neiztikt. 

Pagastā norāda, ka izskanējušās ziņas par nelabvēlīgu ģimeni neesot pareizas. Tiesa, bāriņtiesa šajā mājā ir viesojusies, jo bioloģiskā meitenes māte bija rakstījusi pretenzijas, ka tēvs bērnu nepieskatot. Pēc pārbaudes gan nekādi pārkāpumi neesot fiksēti.

Rēzeknes novada Rogovkas apkaimē Justīnes meklēšana turpinās joprojām, taču mainot taktiku, neiesaistot tik lielus cilvēkresursus, kā līdz šim. 

Jauns.lv jau ziņoja, lai gan Justīnes meklēšanas taktika ir mainīta, meklēšanas darbi netiks pārtraukti. 

Meitene no savām mājām Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā izgāja 5. maija vakarā un kopš tā laika nav atrasta.
Kā informē policija, izmantojot tehnisko aprīkojumu un cikvēkresursus, Justīnes meklēšanas darbi norisinājās visu nakti, taču bez panākumiem. Kopš meitenes pazušanas Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem un organizācijām ir vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, kā arī tajā esošās akas un ūdenstilpes.