Tērvete gatavojas Meža dienām
Novadu ziņas
2023. gada 8. maijs, 16:00

Tērvete gatavojas Meža dienām

Reklāmas projekts

26. un 27. maijā “Latvijas valsts mežu” dabas parkā Tērvetē norisināsies lielākais meža izziņas pasākums Baltijā – “Latvijas Meža dienas” –, kas sola plašu un interesantu programmu.

2018. gadā Tērvetē notika pirmais “Latvijas valsts mežu” (LVM) rīkotais “Latvijas Meža dienu” pasākums, kura ideja bija patapināta no līdzīga meža nozares pasākuma Zviedrijā. “Pamatdoma ir meža nozares cilvēku tikšanās ar sabiedrību, lai stāstītu par savu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sniegtu informāciju no pirmavotiem. Šajā pasākumā tiek pārstāvēts viss meža nozares spektrs, sākot no likumdevējiem un ministriem, beidzot ar mācībspēkiem un privātuzņēmējiem,” skaidro LVM projektu vadītājs Normunds Namnieks.

“Latvijas Meža dienas” LVM dabas parkā Tērvetē ir Baltijā lielākais meža izziņas pasākums, un tā sūtība ir sniegt cilvēkiem informāciju visplašākajā spektrā un darīt to tik interesanti, lai spētu uzrunāt gan profesionāļus, gan arī ģimenes un bērnus.

Tūkstošiem apmeklētāju

“Latvijas Meža dienas” parasti ir kupli apmeklētas – pērn pasākumā piedalījās vairāk nekā 14 tūkstoši apmeklētāju. Lielākoties tās bijušas ģimenes, jo svētku programma veidota tā, lai būtu interesanta gan lieliem, gan maziem, ikvienam radot pozitīvas sajūtas.

“Aicinām uz Tērveti gan ģimenes, gan lielus un mazus bērnus, gan studentus – visiem tur būs, ko darīt! Arī nozares pārstāvjus rosinu braukt ar visām ģimenēm, jo varēs apvienot patīkamo ar lietderīgo – gan atpūsties, gan arī uzzināt kaut ko jaunu,” saka Normunds Namnieks, piebilstot, ka skolēniem “Latvijas Meža dienu” laiks ir sevišķi pateicīgs, jo būtībā tā ir pēdējā nedēļa, kurā var sarīkot mācību ekskursijas.

Koncerti un sacensības

Piektdien, 26. maijā, LVM dabas parkā Tērvetē plānota Skolu diena ar dažādām aktivitātēm visu vecumu skolēniem, kā arī norisināsies Vides svētki kopā ar biedrību “Zaļā josta”. Tiks sumināti LVM skolu konkursa uzvarētāji, bet noslēgumā paredzēts grupas “Citi zēni” koncerts.

Sestdien, 27. maijā, īpaši tiek gaidītas ģimenes. Pasākumu programma sestdien Tērvetē solās būt plaša: gan suņu parāde, gan briežu bauru paraugdemonstrējumi, gan meža tehnikas demonstrējumi, ieskaitot mehanizētu meža stādīšanu. Pirmo reizi būs “Latvijas Meža dienu” gadatirgus ar mājražotāju izstrādājumiem. Un, protams, bērniem domātas dažādas spēles un konkursi. Dabas parka teritorijā būs izvietotas vairāk nekā 80 pieturas, kurās varēs iegūt jaunas zināšanas un piedalīties atraktīvās rotaļās.

Sacensību gars valdīs ne tikai jauno apmeklētāju vidū vien. “Šogad mēģināsim iedibināt jaunu tradīciju un sarīkot nelielas sacensības tiem meža cirtējiem, kuri ikdienā strādā mežā un kurus no turienes nemaz nav tik viegli dabūt laukā. Viņi varēs sacensties gan precīzajā zāģēšanā un koku nogāšanā, gan atzarošanā. Plānots, ka balvu fondu nodrošinās “Husqvarna”, tādēļ sacensību garam vajadzētu būt augstam,” teic Normunds Namnieks.

Protams, sestdien būs arī koncerti. Pulksten 12.00 uzstāsies “Knīpas un knauķi”, bet pulksten 16.00 grupa “Bermudu divstūris”. Īpaši būtiska piebilde – ieeja “Latvijas valsts mežu” dabas parkā Tērvetē “Latvijas Meža dienu” laikā  ir bez maksas!

Vairāk informācijas: www.latvijasmezadienas.lv 

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas valsts meži".