Jauniešu pūtēju orķestru parāde un defile 4. maijā

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 33. gadadienā 4. maijā Latvijas skolu pūtēju orķestru dalībnieki iet parādē un defile priekšnesumus pie Brīvības ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 4. maijs, 12:59

FOTO. Krāsaini un pozitīvi; jauniešu pūtēju orķestru parāde pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 33. gadadienā 4. maijā Latvijas skolu pūtēju orķestru dalībnieki iet parādē un defile priekšnesumus pie Brīvības pieminekļa.

Latvijas skolu pūtēju orķestri savas muzicēšanas un defilē prasmes demonstrēja gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Šis skolu pūtēju orķestru priekšnesums tradicionāli ir neatņemama svētku programmas sastāvdaļa Rīgā un ieguvis lielu interesi un atsaucību kā ļoti dzīvespriecīgs, krāsains un pozitīvām emocijām bagāts pasākums.

Pasākumā piedalījās Siguldas Valsts ģimnāzijas un mākslu skolas "Baltais flīģelis" pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", Jelgavas 4.vidusskolas pūtēju orķestris "Rota", Daugavpils Iespēju vidusskolas pūtēju orķestris, Liepājas Mūzikas, mākslas n dizaina vidusskolas un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra pūtēju orķestris "Liepāja", kā arī divi Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestri.

Pasākuma noslēgumā apvienotais orķestris, pulcējot ap 300 jauno mūziķu, atskaņoja Latviešu tautas dziesmu Sergeja Austra Universa aranžējumā “Div’ dūjiņas”, Aivara Krūmiņa “Vilku dziesmas”, Gunāra Ordelovska “Kursīšu valsi” un Aivara Krūmiņa maršu “Paliec sveiks”.

Jau ziņots, ka šodien, 4. maijā, visā Latvijā ar vērienīgiem pasākumie atzīmē Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Ar svētku programmu galvaspilsētā vari iepazīties šeit

1990.gada 4.maijā 138 no 201 Augstākās padomes deputāta pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu".

1990.gada 4.maijā visu dienu pie parlamenta ēkas stāvēja cilvēku tūkstoši, kas sekoja līdzi balsojumam. Deputāti, kuri pēc balsojuma par Latvijas neatkarības atjaunošanu devās uz mītiņu Daugavmalā, tika sveikti ar ziediem un skaļām gavilēm. Komunisti un interfrontieši, kas atteicās piedalīties balsošanā, parlamenta namu atstāja pa sētas durvīm.

1990.gada 4.maijā Augstākās padomes priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs nosūtīja vēstījumu PSRS prezidentam Mihailam Gorbačovam, kurā teikts, ka Latvijas Republika sāk pārejas periodu valsts varas "de facto" atjaunošanai. Šāds vēstījums tika nosūtīts arī pasaules valstu valdībām un PSRS tautām un demokrātiskajām kustībām.