foto: Facebook
Taranē Siguldas CSDD apskates staciju, talcinieki piegružo Ogri, maluzvejnieku lomu izbaro krokodiliem: kriminālā province
Otrdienas, 25. aprīļa, vakarā policija Daugavpilī aizturēja autovadītāju, kurš cauri pilsētai nesās 3,04 promiļu reibumā.
112
2023. gada 29. aprīlis, 08:10

Taranē Siguldas CSDD apskates staciju, talcinieki piegružo Ogri, maluzvejnieku lomu izbaro krokodiliem: kriminālā province

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Šonedēļ satraucoši notikumi saistījās ar autospēkratiem, par laimi ar laimīgām beigām - cietušo nebija. Cauri Daugavpilij dzēruma agonijā traucās dzērējšoferis bez tiesībām 3,04 promiļu reibumā. Viņam pakaļ dzinās vairākas policijas ekipāžas un bezprāti izdevās notvert tikai tad, kad viņa auto pārsprāga riepa.

Savukārt kāds cits autovadītājs niknumā par to, ka nevar iziet tehnisko apskati, taranēja Ceļu satiksmes drošības dienesta ēku Siguldā. Vispār jāpadomā pirms iedarbināt savu automašīnu. Tas atmaksājās ne tikai kādai liepājniecei, bet arī trīs maziem kaķēniem, kuri bija paslēpušies zem mašīnas dzinēja.

Kārtējo reizi neveicās Ogres novada pašvaldībai, bet šoreiz ne ar muzeja eksponātiem, bet gan talcinieku sarūpētajiem “eksponātiem”. Neraugoties uz vietvaras aicinājumu ignorēt Lielo talku, bija “neapzinīgi” spodrības mīļotāji, kuri ar saviem savāktajiem lielgabarīta atkritumiem piegružoja atkritumu konteineros. Gauži gāja arī kādam maluzvejniekam Babītes ezerā, kuru pieķēra zivju inspektori ar vairāk nekā 100 kg smagu lomu. Nu ar šīm zivīm mielosies nevis cilvēki, bet gan zoodārza krokodili, bruņurupuči un jenoti.

Spodrības un kārtības ieviesēji Lielajā talkā piegružo Ogri

foto: Ogres novada pašvaldība
“Neapzinīgie” ogrēnieši Lielās talkas dienā, atbrīvojoties no lielgabarīta atkritumiem, piesārņoja pilsētu. Ogres novada dome bija paziņojusi, ka ignorē Lielās talkas pasākumus un 22. aprīlī nenodrošinās atkritumu izvešanu.

Pagājušās nedēļas sestdienā, 22. aprīlī, visā Latvijā notika Lielā talka – vieni pļāva latvāņus, citi vāca izmētātos atkritumus vai sakopa savu durvju priekšu. Izņemot Latvijas lielākajā – Ogres novadā, kas pēdējā laikā izcēlies ar vairākiem gan ar lokāla, gan valstiska līmeņa skandāliem.

Balstoties uz iedzīvotāju aptauju, vietējā pašvaldība nolēma savā teritorijā nerīkot šo jau gadu gadiem iesakņojošos pavasara rituālu un līdz ar to arī nebija noorganizēta savākto atkritumu un gružu savākšana un izvešana. Ogres novada dome paziņoja, ka “uzskata, ka vides sakopšanai un atkritumu vākšanai nav jārīko publiskas talkas”:

“Ogres novada iedzīvotāji tika informēti, ka pašvaldība nav reģistrējusies dalībai Lielajā talkā un nav norīkojusi talkas koordinatoru novadā. Tā kā pašvaldība nav pieteikusi talkas vietas oficiāli, tad netiek nodrošināti cimdi un maisi talciniekiem, kā arī netiek organizēta atkritumu izvešana no talkas norises vietām”.

Tomēr bija uzradušies “neapzinīgi” spodrības un kārtības mīļotāji, kuri, pārkāpjot vietvaras noteikto un par spīti tai, darbojās Lielajā talkā vai tās aizsegā. Ogres novada dome ziņo:

“Diemžēl, lai izvairītos no maksas par liegabarīta atkritumu izvešanu, daudzi novada iedzīvotāji Lielās talkas aizsegā tos negodprātīgi atstāja pie atkritumu konteineriem, tādējādi degradējot apkārtējo vidi un radot antisanitārus apstākļus.

Pašvaldība nevienam neliedz talkas dienā un ikdienā vākt atkritumus un darīt citus darbus apkārtējās vides sakopšanā, taču tā ir katra cilvēka, iestādes, uzņēmuma vai organizācijas brīva izvēle. Iedzīvotājiem jāsaprot, ka lielgabarīta atkritumu izvešana jāorganizē individuāli un par saviem līdzekļiem tie ir jānodod utilizēšanai”.

Maluzvejnieku lomu izbaro krokodiliem, bruņurupučiem un jenotiem

foto: Valsts Vides dienests.
Naktī uz pirmdienu zivju inspektori sadarbībā ar policistiem notvēra maluzvejnieku, kurš Babītes ezerā bija nozvejojis vairāk nekā centneru zivju.


Valsts vides dienests ziņo: “Naktī uz pirmdienu, 24. aprīli, VVVD saņēma iedzīvotāja zvanu par iespējamu nelegālu zveju Babītes ezerā. Reaģējot uz ziņojumu, VVD inspektori veica minētās ūdenstilpes un blakus esošās teritorijas pārbaudi. Pārbaudes laikā, 24. aprīļa naktī ap pulksten 4:30, tika pamanīta persona, kas iespējams nodarbojās ar nelegālu zveju.

Persona, saprotot, ka sastapis inspektorus, nolēma notikuma vietu pamest. Iesaistot trīs Valsts policija ekipāžas un veicot izsekošanu, Kalnciemā persona tika aizturēta.

Pie maluzvejnieka atradās 500 metrus garš zivju tīkls, kā arī iegūtais loms, kura kopējais svars sastāda 110 kg zivju. Zivis vairs nebija dzīvotspējīgas un piemērotas atbrīvošanai, tādēļ nodotas Rīgas Zoodārzam, kur kalpos par barību gaviālkrokodiliem un ūdens bruņurupučiem, kā arī neliels daudzums tiks piešķirts zooloģiskajā dārzā mītošajiem jenotiem”.

Cauri Daugavpilij dzēruma agonijā traucas dzērājšoferis

foto: Facebook
Otrdienas, 25. aprīļa, vakarā policija Daugavpilī aizturēja autovadītāju, kurš cauri pilsētai nesās 3,04 promiļu reibumā.

Daugavpilieši otrdienas, 25. aprīlī, varēja novērot trillerim cienīgu skatu – cauri visai pilsētai traucās spēkrats, kuram pakaļ dzinās vairākas policijas automašīnas. Izrādījās, ka pie bēgošā “VW Passat” stūres bija 42 gadus vecs vīrietis bez tiesībām 3,04 promiļu reibumā (šādu reibumu mediķi vērtē atbilstošu “narkozes vai agonālai stadijai”). Tikai laimīgas sakritības dēļ iztika bez cilvēku upuriem.

Vietējais ziņu portāls grani.la.lv raksta: “Sociālajos tīklos otrdienas vakarā strauji izplatījās informācija par kādu iereibušu šoferi, kurai pakaļ dzinās vairākas policijas automašīnas. Aculiecinieki ziņoja, ka dzirdējuši pat šāvienus.

Valsts policijā 25.aprīlī ap pulksten deviņiem vakarā tika saņemta informācija, ka pa pilsētu brauc automašīna, kuras vadītājs, pēc visa spriežot, atrodas stiprā alkohola reibumā.

Aizdomīgo automašīnu likumsargi pamanīja Stropu mikrorajonā. Taču vadītājs nepakļāvās policijas pavēlēm un neapstājās. Sākās pakaļdzīšanās, kas beidzās Jaunās Forštates rajonā, kur “VW Passat” sprāga riepa. Policija informēja, ka aizturēšanas laikā šāvieni netika raidīti.

Tika aizturēts pie stūres esošais 1980. gadā dzimušais vīrietis, kuram nebija autovadītāja tiesību un kurš bija alkohola reibumā. Viņa asinīs tika konstatētas 3,04 promiles alkohola. Par notikušo ir ierosināta krimināllieta.

Saniknojies autovadītājs taranē Siguldas CSDD ēku

Savukārt cita veida auto negadījums trešdien, 26. aprīlī, notika Ceļu satiksmes drošības dienesta (CSDD) autoapskates stacijā Siguldā. CSDD informē:

“Siguldas tehniskās apskates stacijā noticis negadījums, ko izraisīja persona, kura saņēmusi negatīvu transportlīdzekļa tehniskās apskates vērtējumu. Attiecīgajā brīdī uz līnijas neatradās neviens transportlīdzeklis. Bīstamā negadījuma tuvumā tobrīd neatradās arī neviens darbinieks vai klients, negadījumā cietušo nav.

Vīrietis bija neapmierināts ar tehniskās apskates vērtējumu un apzināti, lielā ātrumā, pretējā virzienā izbrauca cauri aizvērtiem tehniskās apskates stacijas vārtiem un iebrauca pacēlāja bedrē. Negadījuma rezultātā uz laiku tika slēgta viena tehniskās pārbaudes līnija. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki turpmākai notikušā izvērtēšanai un negadījuma izraisījušās personas saukšanai pie atbildības”.

foto: ekrānuzņēmums no sadursme.lv video
Saniknojies 60 gadus vecs “Peugeot” īpašnieks par neveiksmīgo jau trešo reizi pēc kārtas neizieto spēkrata tehnisko apskati trešdien, 26. aprīlī, taranēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas Siguldas ēku.

Portāls iauto.lv ziņo, ka saniknotais CSDD klients bija 60 gadus vecs “Peugeot” īpašnieks, kurš jau pirms tam divas reizes bija nesekmīgi mēģinājis iziet sava spēkrata tehnisko apskati – Ogrē un Siguldā. Trešajā neveiksmes reizē nervi viņam nav izturējuši. Viņš sadusmojies ne pa jokam, iesēdies savā automašīnā, “padevis atpakaļ” un ar joni iztriecies cauri servisa vārtiem, bet automašīna iekritusi un iestrēgusi pacēlāja bedrē.

Vai šāda rīcība bija apzināta vai vienkārši neveiksmīgs satraukums centīsies noskaidrot izmeklēšana.

Liepājā izglābj mazus kaķēnus

foto: Liepājas pašvaldības dzīvnieku patversme "Lauvas sirds"
Patversmes “Lauvas sirds” kaķu mamma Zuze savā paspārnē laipni pieņēmusi trīs dienas vecos jaunpienācējus. Lielākie pusbrāļi nešķiet apvainojušies, ka pieniņš jādala ar citiem.

Laimīgi autopārdzīvojums beidzies četriem maziem kaķēniem Liepājā, Mežu ielā, raksta laikraksts “Kurzemes Vārds”:

“Ceturtdien, 27. aprīlī Mežu ielā Liepājā ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas motortelpas atbrīvoja četrus kaķēnus un nodeva viņus dzīvnieku patversmes “Lauvas sirds” darbiniekiem.

Glābšanas operācija neesot bijusi nedz gara, nedz sarežģīta, ar atbilstošiem instrumentiem glābēji mazos nebēdņus atsvabināja desmit minūtēs. Tie slēpušies zem mašīnas dzinēja, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vecākā inspektore Viktorija Gribuste”.

“Kaķēni ir vien trīs dienas veci, tāpēc pagaidām nevaram zināt pat dzimumu. Visdrīzāk kaķu mamma meklējot visdrošāko vietu saviem bērniem, mašīnas motortelpu novērtēja kā vispiemērotāko. Kā nopratu, mašīnas īpašniece kādu nedēļu auto neesot aiztikusi un, re, – pārsteigums!” stāsta patversmes “Lauvas sirds” vadītāja Nora Brūdere.

Tā kā kaķēniem līdz divu mēnešu vecumam ļoti svarīga ir mammas klātbūtne un pieniņš, Mežu ielas iedzīvotāji turpina centienus notvert mazulīšu īsto mammu, lai tā varētu pievienoties mazuļiem, bet pagaidām gan tas nav izdevies.

Tikmēr “Lauvas sirds” gādīgā kaķu mamma Zuze bez dusmām pieņēmusi četrus jaunuļus savā trīs nedēļas veco bērnu pulciņā.

Adopcijai kaķēni būs pieejami no divu mēnešu vecuma – attārpoti, atblusoti, saņēmuši visas vajadzīgās potes, ātrāk adoptēt nav iespējams, stāstīja patversmē.