foto: Telegram
Skandalozā “Z patriote” Viktorija Matule apgalvo, ka atgriezusies Rīgā
Komentāros Viktorijai Matulei sekotāji saka, ka braukšana uz Rīgu - ja tas tiešām noticis - ir bijusi kļūda.
Sabiedrība
2023. gada 19. aprīlis, 15:28

Skandalozā “Z patriote” Viktorija Matule apgalvo, ka atgriezusies Rīgā

Jauns.lv

Atgādinām, ka Matule Latviju pameta pēc tam, kad kā aktīviste pērn izpaudās tā saucamajos “Uzvaras svētkos”. Esot Krievijā, viņa darbojas tā saucamo “Baltijas antifašistu” grupējumā un propagandas medijiem līdz šim stāstīja, ka Latvijā atgriezīsies tikai “ar tanku”.

Fotogrāfija, kurā Viktorija Matule it kā pozē pie Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā, ievietota “Baltijas antifašistu” kanālā iekš “Telegram”.

Klāt rakstīts: “Visiem sveicieni no Rīgas! Atrodos tieši pie ukro-dročītāju kulta adeptu altāra.” Tanku gan blakus nevar redzēt.

Taču redzams, ka fotogrāfijas fonā ir Vladimira Putina plakāts, kurš jau labu laiku izkārts uz Medicīnas vēstures muzeja sienas:

foto: Telegram

Komentāros Matulei sekotāji saka, ka braukšana uz Rīgu - ja tas tiešām noticis - ir bijusi kļūda.

Jāpiebilst, ka ļoti līdzīgos apstākļos uz Latviju atceļojušo “Latvijas krievu savienības” (LKS) aktīvisti Tatjanu Andrijecu un “Sputnik” propagandistu, Latvijas pilsoni Maratu Kasemu aizturēja Valsts drošības dienests (VDD).

Arī Kasems par savu ierašanos Rīgā paziņoja sociālajos tīklos, pierādot savu atrašanos valstī ar fotogrāfiju pie Brīvības pieminekļa.

Ir ļoti liels pamats uzskatīt, ka propagandists lieliski zināja, ka Latvijā viņam var nākties atbildēt likuma priekšā.

Par sadarbošanos ar “Baltijas antifašistiem” aizturēta tika arī Andrijeca un Viktorija Matule, atšķirībā no LKS aktīvistes, regulāri apliecina, ka ir grupējuma biedrene un regulāri slavina, attaisno Krievijas karu

Viktorija Matule un Aleksandrs Dubjago bija arī jaunieši, kuri pretlikumīgajās "Uzvaras dienas" svinībās pērn Pārdaugavā ieradās ar Krievijas karogu un tā krāsās:

foto: ekrānuzņēmums no video

Jau vēstīts, ka Viktorijas Matules vārds skaļāk izskanēja pēc tam kad viņa, sekojot minētajiem 9.-10. maija nesankcionētajiem “Uzvaras svētkiem”, pie nu jau nojauktā okupantu pieminekļa ieradās, ģērbusies Krievijas karoga krāsās un nostājās blakus aktīvistam ar Krievijas karogu.

Kopš aizmukšanas no Latvijas meitene ir regulārs viesis Krievijas propagandas TV, kur stāsta par nacismu Latvijā, kas esot “bandītiska valsts”, un pauž atbalstu Krievijas karam.