foto: Mārtiņš Ziders/ izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Skolā Rīgā jaunietis ar nazi sadur audzēkni – cietušais slimnīcā, dūrējs turpina iet uz skolu
Sabiedrība
2023. gada 18. aprīlis, 05:04

Skolā Rīgā jaunietis ar nazi sadur audzēkni – cietušais slimnīcā, dūrējs turpina iet uz skolu

Jauns.lv

Par notikušo Jauns.lv sākotnēji saņēma informāciju no kāda anonīma avota. Pārbaudot šos apgalvojumus, noskaidrojās, ka asiņainie notikumi piedzīvoti Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā (RMMT).

Iepriekšējā nedēļā Jauns.lv redakcija no kāda anonīma e-pasta saņēma šādu ziņu: “[...] 6. aprīlī, Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā, skolēns ar nazi trīs reizes iedūra vēderā citam skolēnam.”

E-pastu pilnībā nepārpublicējam, jo tas satur detalizētāku situācijas aprakstu, kuru Valsts policija pagaidām nav komentējusi.

Mākslas un mediju tehnikums, Rīgā

RMMT Jūrmalas gatvē 96, Rīgā.

gallery icon

Taču vēstulē ir arī apgalvojumi, ka skola, “cik vien iespējams, cenšas noklusēt šo faktu”.

Tiek arī apgalvots, ka “nekādu darbību pret vainīgo skola nav veikusi, jo skolēnam ir labas atzīmes. Viņš joprojām var apmeklēt stundas”.

Avots piemin, ka policija vainīgo aizturējusi, taču palaidusi “it kā nepietiekamu pierādījumu dēļ” un, ka “šis skolēns ir draudējis vairāk nekā 20 cilvēkiem” un izteicies, ka “to pašu izdarīs ar trešo personu, kas iesaistīta šajā konfliktā”.

“Uzskatu, ka tas viss ir nepieņemami,” teikts e-pasta beigās.

Cietušā dzīvībai briesmas nedraud, tiesa atsaka dūrēja apcietināšanu

Jauns.lv sazinājās gan ar Valsts policiju (VP), gan skolu, kurā noticis incidents. RMMT atrodas Jūrmalas gatvē 96, Rīgā.

“Šī gada 6. aprīlī ap pulksten 17.00 Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu izglītības iestādi Rīgā, Imantā, kur tika sadurts jaunietis. Likumsargi neilgi pēc notikušā aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja nepilngadīgu jaunieti. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, kurā tiek skaidroti notikušā apstākļi un motīvi,” informēja VP.

Komentējot izskanējušo par to, ka dūrējs turpina apmeklēt skolu, VP atklāja, ka tiesai lūdza aizturētajam jaunietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, taču tika saņemts atteikums, tāpēc jaunietim piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – policijas uzraudzība un aizliegums kontaktēties ar cietušo un aculieciniekiem.

“Cietušais jaunietis pēc notikušā turpina ārstēties. Ņemot vērā, ka vēl notiek izmeklēšana, plašākus komentārus šobrīd nevaram sniegt,” noslēdzas VP komentārs.

Vēl lielāku skaidrību par notikušo RMMT sniedz skolas direktors Gvido Zilūzis, rakstiski atbildot uz Jauns.lv jautājumiem: “Jā, varam apstiprināt informāciju, ka skolā 6. aprīlī noticis traģisks gadījums, kurā iesaistīti skolas audzēkņi. 2023. gada 6. aprīlī pirms plkst. 17.00 RMMT sporta kompleksā pēc volejbola treniņa ģērbtuvē kāds jaunietis ar nazi sadūra citu jaunieti – skolas audzēkni. Cietušais šobrīd atrodas slimnīcā, veselības stāvoklis ir stabils, dzīvībai briesmas vairs nedraud.”

Lūdzām skolas direktoram arī komentēt pausto, ka skola “cenšas noklusēt notikušo”.

Zilūzis skolas vadības pieeju skaidroja šādi: “Vēstulē esam par to informējuši visu skolēnu vecākus. Policija šobrīd veic izmeklēšanu. Mēs sadarbojamies ar policiju un, ievērojot izmeklētāja norādes, aizdomās turamais drīkst apmeklēt mācību stundas, bet viņam ir liegta komunikācija ar aculieciniekiem. Izmeklēšanas interesēs un, lai novērstu baumu veidošanos, vēstulē audzēkņu vecākiem esam lūguši šobrīd atturēties no komentāriem medijos un sociālajos tīklos par šo gadījumu.”