foto: LETA
Pēc sadursmes ar skolēnu mikroautobusu stacionēti četri cilvēki
Ilustratīvs attēls.
112
2023. gada 5. aprīlis, 18:23

Pēc sadursmes ar skolēnu mikroautobusu stacionēti četri cilvēki

Jauns.lv/LETA

Alūksnes novada Pededzes pagastā, avarējot diviem mikroautobusiem, stacionēti četri cilvēki, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Valsts policijas Ziemeļvidzemes iecirkņa vadītāja Valda Gibala-Lesiņa informē, ka policija izsaukumu uz ceļu satiksmes negadījumu saņēmusi trešdien plkst.7.43. 

Ierodoties negadījuma vietā uz autoceļa Viļaka-Zaiceva-Krievijas robeža, konstatēts, ka notikusi sadursme starp diviem mikroautobusiem "Mercedes Benz Sprinter". 

"Mikroautobuss ar Moldovas numurzīmēm bija ceļā uz robežkontroles punktu Pededzē, taču ceļa līkumā saslīdēja un iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar otru autobusu, kas no Zabolovas bija ceļā uz Liepnu," pauž Gibala-Lesiņa.

Sākotnēja informācija liecina, ka mikroautobusā ar Latvijas numurzīmēm bija 20 cilvēki, no kuriem 11 bija skolēni. Skolēnu mikroautobuss bija ceļā uz Liepnas pamatskolu, savukārt Moldovas mikroautobusā atradās četras personas. 

Policijas pārstāve atzīst, ka trešdienas rītā Alūksnes novadā brauktuves klāja sniegs un ceļi bija slideni, tādēļ autovadītājiem vajadzēja izvēlēties drošu braukšanas ātrumu.

Par ceļu satiksmes negadījumu Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu un notiek negadījuma apstākļu skaidrošana, piebilst Gibala-Lesiņa.

Kā informēja NMPD, notikuma vietā strādāja četras NMPD mediķu brigādes. Negadījumā bija iesaistītas 16 personas, kurus visus uz vietas apskatīja NMPD mediķi. Rezultātā veselības problēmas un nogādāšana slimnīcā bija nepieciešama četriem cilvēkiem, kuru gūtās traumas mediķi raksturo kā vieglas līdz vidēji smagas.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja vienu cilvēku.

Kā informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, saņemot pašvaldībā informāciju par ceļu satiksmes negadījumu, uz notikuma vietu izbrauca Alūksnes novada pašvaldības vadība, lai noskaidrotu situāciju un apzinātu, vai ir nepieciešama kāda pašvaldības palīdzība.

"Pedagogi uztur saziņu ar skolēnu vecākiem. Izglītības iestādē ar skolēniem regulāri tiek pārrunāti drošības jautājumi gan ceļu satiksmē, gan autobusos, šogad tam pievērsta liela uzmanība, jo palielinājies skolēnu skaits, kas uz skolu brauc ar autobusu. Pēc negadījuma pedagogi vēlreiz ar skolēniem runās gan par drošību satiksmē, gan arī par rīcību šādos un līdzīgos ārkārtas gadījumos," informē Aploka.