foto: Pixabay.com
Esi jaunietis? Piesakies Eiropas Komisijas konkursā un saņem dzelzceļa karti ceļošanai pa Eiropu
Lai iegūtu ceļošanas karti, jaunieši tiek aicināti pieteikties Eiropas Jaunatnes portālā, atbildēt uz pieciem viktorīnas jautājumiem un vienu papildjautājumu.
Sabiedrība
2023. gada 15. marts, 14:09

Esi jaunietis? Piesakies Eiropas Komisijas konkursā un saņem dzelzceļa karti ceļošanai pa Eiropu

Jauns.lv

Šodien Eiropas Komisija izsludina iniciatīvas "DiscoverEU" pavasara pieteikšanās kārtu, kas dos iespēju 35 000 jauniešu saņemt dzelzceļa karti ceļošanai pa Eiropu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā kārtā pieteikties varēs no šodienas plkst. 12.00 līdz 29. marta plkst. 12.00. Lai iegūtu ceļošanas karti, jaunieši tiek aicināti pieteikties Eiropas Jaunatnes portālā, atbildēt uz pieciem viktorīnas jautājumiem un vienu papildjautājumu. Atlasi izturējušie kandidāti, kas dzimuši laikā no 2004. gada 1. jūlija līdz 2005. gada 30. jūnijam, laikposmā no 2023. gada 15. jūnija līdz 2024. gada 30. septembrim varēs līdz pat 30 dienām ceļot pa Eiropu. Pieteikumus var iesniegt jaunieši no Eiropas Savienības valstīm un programmas "Erasmus+" asociētajām trešām valstīm, piemēram, Islandes, Lihtenšteinas, Ziemeļmaķedonijas, Norvēģijas, Serbijas un Turcijas.

Šogad dalībnieki varēs iepazīt 2023. gada janvārī izveidoto Jaunā Eiropas "Bauhaus" maršrutu. Tā mērķis ir sniegt jauniešiem iedvesmu galamērķa izvēlē un vairot izpratni par to, cik svarīgi Eiropas Savienības attīstībā ir principi "pievilcība, ilgtspēja, kopība". Dalībnieki arī joprojām var gūt labumu, piemēram, no tādām Eiropas Jaunatnes gada laikā sāktajām iniciatīvām kā "Jaunieši iepazīst kultūru, pateicoties "DiscoverEU" 2022. gadā" un ""DiscoverEU" Kultūras ceļi". Kultūras ceļu iniciatīva apvieno dažādus galamērķus un kultūras nozares, to vidū arhitektūru, mūziku, mākslu, teātri, modi, dizainu u. c.

"DiscoverEU" ceļotāji var apmeklēt Eiropas kultūras galvaspilsētas, galamērķus, kas iekļauti prestižajā UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, vai vietas, kas saņēmušas Eiropas mantojuma zīmi. Turklāt tie var piestāt pilsētās, kam piešķirta Pilsētas pieejamības balva. Tās ir pilsētas, kas ir rīkojušās plašāk un darījušas vairāk, lai taptu piekļūstamākas ikvienam neatkarīgi no vecuma, mobilitātes vai spējām.

Turklāt arī šīs kārtas dalībnieki saņems atlaižu karti, kas vairāk nekā 40 000 vietās dos iespējas saņemt atlaides sabiedriskā transporta lietošanai, kultūras pasākumu apmeklēšanai, norēķiniem par naktsmītni un pārtiku, dalībai sporta pasākumos, kā arī citu pakalpojumu saņemšanai visās atbalsttiesīgajās valstīs. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās