Gramatikas kļūdu pilnā tekstā policija atsakās sodīt latviešus nīstošo dzērāju, kurš uzbruka deputātam
Saeimas deputāts Gatis Liepiņš (JV) sociālajos tīklos janvārī izstāstīja par uzbrukumu sabiedriskajā transportā, kurš, spriežot pēc atstāsta, noticis tādēļ, ka viņš ar paziņu latviešu valodā apsprieduši iestāšanos Zemessardzē. (Foto: LETA)
Sabiedrība
2023. gada 14. marts, 13:36

Gramatikas kļūdu pilnā tekstā policija atsakās sodīt latviešus nīstošo dzērāju, kurš uzbruka deputātam

Jauns.lv

Janvāra beigās Saeimas deputāts Gatis Liepiņš (JV) sabiedriskajā transportā piedzīvoja verbālu un fizisku uzbrukumu no kāda dzēruša vīrieša, kurš agresijas laikā krieviski apsaukāja latviešus. Nu zināms, ka Valsts policija (VP) nemaz negrasās uzsākt kriminālprocesu pret vairākkārt sodīto varmāku.

Saeimas deputāts Gatis Liepiņš (JV) sociālajos tīklos janvārī izstāstīja par uzbrukumu sabiedriskajā transportā, kurš, spriežot pēc atstāsta, noticis tādēļ, ka viņš ar paziņu latviešu valodā apsprieduši iestāšanos Zemessardzē.

Tas nav iepaticies blakus sēdošajam, alu malkojošajam kungam, kurš sācis lamāties krievu valodā un tad ķēries pie vardarbības.

Vai izprovocēja saruna par Zemessardzi?

“9. janvāra vakarā, kā ierasts, devos mājās ar 25. trolejbusu. Garais trolejbuss, kā jau sastrēgumstundā, bija diezgan pilns, visas sēdvietas bija aizņemtas, tādēļ stāvēju kājās pie aizmugurējām durvīm. Tur sastapu kādu paziņu. Forši, jo runājoties ātrāk paiet ceļš. Jau iekāpjot, nevarēja ar vienu acu kaktiņu nepamanīt kādu “kungu”, kurš šad tad skaļi šņaukājās, gārdza un rīstījās, dzerdams savu aliņu. Nepievērsām viņam uzmanību un braucām tālāk,” portālā “Facebook” raksta parlamentārietis.

Pa ceļam ar paziņu izrunājušies par to, kā katram klājas, par veiksmēm, neveiksmēm, par darbu un tamlīdzīgi.

“Tuvojoties pieturai “Botāniskais dārzs”, pārrunājām arī lietderību šajos laikos stāties Zemessardzē, ka jābūt gataviem aizstāvēt savu zemi. Potenciālos okupantus taču sagaidīs ar ložu kārtu nevis ziediem.  Pie šī arī iepriekšminētais “kungs” ar aliņu laikam saausījās un skaļi krieviski izsaucās “Latiši p*****” (Latvieši p*****) un tamlīdzīgas frāzes. Pavērsos pret viņu un aicināju pārtraukt un paklusēt. Viņš paskatījās uz mani un lepni paziņoja “ja eto skazal” (es to teicu). Redzot, ka uz mani viņa teiktais īpašu iespaidu neatstāj, viņš piecēlās, sāka draudēt “p***i dam očkarik” (dabūsi p****, briļļainais). un iespēra man krūšu apvidū,” atceras Liepiņš.

Pilnu stāstu par deputāta piedzīvoto var izlasīt šeit.

Šoreiz pietiks ar atvainošanos?

Taču kārtējo reizi sašutumu daudzos izsaukusi VP reakcija uz šāda veida acīmredzama nacionāla naida pielādētu uzbrukumu.

“Valsts policija atteicās uzsākt kriminālprocesu, secinot, ka stiprs alkohola reibums ir pierādījums tam, ka uzbrucējs nav rīkojies ar tīšu nodomu. Par līdzīgiem uzbrukumiem pēdējo četru gadu laikā viņš sodīts trīs reizes. Kāpēc viņš vēl nav cietumā? Lēmumu pārsūdzēju,” par jaunumiem šajā lieto “Twitter” ziņo Liepiņš.

Deputāts arī ievietojis izgriezumu no VP rakstiskās atbildes.

Lasot iekopēto rindkopu grūti nepamanīt daudzās gramatikas kļūdas, kuras pieļautas, pamatojot, kādēļ daudzkārt sodītais varmāka šoreiz esot jāliek mierā:

VP tekstā min, ka uzbrucējs apzinoties vainu, nožēlojot un esot gatavs atvainoties.

Neizpratnē par šo VP soli ir arī virkne citu “Twitter” lietotāju, kuri retoriski vaicā: “Kopš kura laika reibums ir vainu mīkstinošs apstāklis?”