foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Krievijas TV atrāda Helmani ar ložmetēju un sauc viņu par “krievu šāvēju”
“Skumji, protams, ir visu šo skatīties. Tikpat skumji skatīties uz Šolca [Vācijas kanclers] vizīti,” uz Helmani (pa labi) ar ložmetēju reaģē kāds no Skabejevas raidījuma viesiem.
Sabiedrība
2023. gada 8. marts, 11:22

VIDEO: Krievijas TV atrāda Helmani ar ložmetēju un sauc viņu par “krievu šāvēju”

Jauns.lv

Ogres mērs Egils Helmanis (NA), kurš sabiedrības un mediju uzmanību pēdējā laikā izpelnās saistībā ar neskaidrībām par viņa un krievu oligarha Pjotra Avena attiecībām, nu izpelnījies arī Kremļa propagandistu ievērību. Viņš Krievijā atrādīts, ģērbies ķiverē un uzkabē, ar ložmetēju pie frontes.

“Šis ir mērs no Latvijas pilsētas Ogres – Egils Helmanis. Šauj “moskaļus” – tas ir – krievus. Viņš ir aizbraucis uz speciālās militārās operācijas zonu [kā Krievijā dēvē tās uzsākto karu], uz safari, dabūjis ieroci un gatavojas šaut “moskaļus”,” kādā no Kremļa TV kanāla “Rossija-1” raidījuma “60 Minūtes” izlaidumiem saka tā vadītāja Olga Skabejeva.

Turpinājumā tiek demonstrēts video, kurā redzams Ogres mērs, sarunājoties ar kādu Ukrainas spēku pārstāvi:

Tad Helmanis ieņem pozīciju guļus pie “Kalašņikova” (PK) ložmetēja un it kā gatavojas šaut.

“Skumji, protams, ir visu šo skatīties. Tikpat skumji skatīties uz Šolca [Vācijas kanclers] vizīti,” reaģē kāds no Skabejevas raidījuma viesiem.

Helmanis sociālajos tīklos arī atklājis, ka ukraiņi pauduši pateicību Ogres novada ļaudīm:

Zināms, ka Helmanis atkārtoti viesojas Ukrainā un nesen sociālajos tīklos izpelnījās neviennozīmīgus vērtējumus par kādu citu video, kura autors bija viņš pats.

“Sveiciens Ogres novada kultūras darbiniekiem!” šajā video saka pilsētas mērs, uzrunājot nozari, ar kuru šobrīd viņam sanācis konflikts.

Helmanis video stāsta, ka filmēšanas brīdī atrodas pie kādas Černihivas pilsētas kultūras iestādes, kura ir krievu iznīcināta:

Ogres mērs aicina “novērtēt to laiku, kad mēs varam dzīvot brīvā valstī, dziedāt un dejot savos kultūras namos”.

“Es jums novēlu no visas sirds veidot tādu kultūru, kas tautu vieno. Paldies jums par darbu!” video beigās saka Helmanis.

Sociālajos tīklos Ogres mēram tiek pārmests, ka skandāls pilsētā saistībā ar Pjotra Avena porcelāna kolekcijas izstādīšanu jau būtu norimis un Helmanim esot vajadzējis “izmantot iespēju paklusēt”.