foto: Edijs Pālens/LETA
“357 minūtes rindā uz citu rindu.” CSDD skaidro, kādēļ Rīgas filiālē ir garas rindas
CSDD informē, ka pašlaik garās rindas Rīgā veidojas remontdarbu dēļ.
Sabiedrība
2023. gada 4. februāris, 06:23

“357 minūtes rindā uz citu rindu.” CSDD skaidro, kādēļ Rīgas filiālē ir garas rindas

Jauns.lv

Vairāki šoferi pauduši neapmierinātību un ziņojuši par situāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas filiālē, kur šobrīd, lai veiktu spēkrata tehnisko apskati, esot jāstāv garās rindās.

Sarunā ar Jauns.lv kāds autovadītājs norādījis, ka, izmantojot aplikāciju, ticis pie gaidīšanas laika 357 minūtes, lai nokļūtu pie kases.

“Faktiski sanāk, ka man ir 357 minūtes jāgaida, lai tiktu pie kases, samaksātu un tad iestātos jaunā rindā, kura, kā es redzu, veidojas uz boksiem,” pauda šoferis.

CSDD "Tehniskās apskates nakts" rekords: 15 stundās gandrīz 2000 auto!

Svētdien, 26.augustā Rīgas tehniskās apskates stacijā uzstādīts jauns "Tehniskās apskates nakts" apmeklētības rekords – 15 stundās tika pārbaudīti 1923 auto.

gallery icon

Rindas veidojas remontdarbu dēļ

Jauns.lv vērsās pie CSDD, lai noskaidrotu, vai tiešām Rīgā šobrīd autovadītājiem ir jārēķinās ar salīdzinoši ilgāku gaidīšanas laiku.

“Šobrīd tehniskās apskates stacijā Rīgā, Antenas ielā 2 norit remontdarbi, kā rezultātā pāris līnijas ir slēgtas, un ir vērojama lielāka klientu plūsma un gaidīšanas laiks pēcpusdienās,” paskaidroja CSDD Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Mārtiņš Mālmeisters.

Lai klientiem mazinātu ar remontdarbiem saistītās neērtības, CSDD ir pagarinājusi darba laiku Antenas ielas filiālē – sestdienās par vienu stundu (klienti tiek apkalpoti līdz plkst. 17.00), kā arī sestdienās un svētdienās ir iespēja pierakstīties uz tehnisko apskati konkrētos laikos.

Tāpat darba laiks pirmdienās un trešdienās līdz plkst. 19.00 ir pagarināts Jūrmalas tehniskās apskates stacijā, Lielupes ielā 28a.

"Ņemot vērā remontdarbus, kapacitāte ir samazinājusies par 30% un šobrīd vidēji darba dienās - no pirmdienas līdz piektdienai, kad darba laiks ir līdz plkst. 20.00 - tiek apkalpoti 900-1000 klientu ik dienu. Vasaras periodā apkalpoto klientu skaits svārstās starp 1300-1700 ik dienu," informējot, cik klientu automašīnām dienā ir iespējams veikt tehnisko apskati, atklāja CSDD pārstāvis.

“CSDD aicina klientus izmantot e-CSDD vai mobilo aplikāciju, kurā ir iespējams ar tehnisko apskati veicamās darbības (maksājumus un pieteikties rindā) veikt attālināti – tā rezultātā ievērojami gaidīšanas laiku samazināt. Tāpat klienti tiek aicināti apmeklējumu ieplānot rīta stundās vai brīvdienās, kad apmeklējuma plūsma ir krietni mazāka,” informē direkcijā.

Citās pilsētās, kur tiek nodrošināts tehniskās apskates pakalpojums, klientu rindas nav novērojamas, apliecināja CSDD pārstāvis.