Katastrofāli plūdi Jēkabpilī. Skats no putna lidojuma

Ūdens līmenim Daugavā turpinot kāpt un Jēkabpilī applūstot plašākām teritorijām, šovakar slēgta satiksme Brīvības ielas posmā no Vecpilsētas laukuma līdz ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 14. janvāris, 08:16

Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils tuvojas plūdu rekordam; atbildīgie dienesti turpina darbu

Jauns.lv/LETA

Sestdien īsi pēc astoņiem rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,90 metru virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pēdējās diennakts laikā ūdens kāpis par aptuveni 74 centimetriem, līdz 1981.gada plūdu rekordam atlikuši vairs tikai septiņi centimetri.

Pilsētas centrā vērojama vižņu kustība Daugavā.

Plūdi Jēkabpilī, kur 14. janvāra rītā turpina pieaugt ūdens līmenis Daugavā

Ar smilšu maisiem nobloķēts tunelis Jēkabpilī Pļaviņu ielā, kur ūdens līmenis Daugavā 14. janvāra rītā sasniedzis 8,91m.

gallery icon

Pļaviņu ielā 60, kur bija vislielākā bīstamība, veikti aizsargdambja nostiprināšanas darbi un novērsti draudi zemes nogruvumam, bet dambja nostiprināšana turpinās, jo ūdens sūkšanās caur dambi konstatēta arī citās vietās. Cilvēki tiek aicināti nekādā gadījumā nenākt uz dambi, tostarp lai netraucētu tā stiprināšanas darbus.

Visu nakti Jēkabpils atbildīgie dienesti sadarbībā ar uzņēmējiem stiprināja Daugavas aizsargdambi.

Jēkabpilī sāk lēni brukt pilsētu aizsargājošais dambis, to operatīvi labo

Jēkabpilī lēni sācis brukt pilsētu aizsargājošais dambis, taču to operatīvi labo un evakuē iedzīvotājus. Daugavā pie Jēkabpils šodien plkst.13.50 ūdens ...

gallery icon

Pilsētā pamazām applūst arvien plašākas teritorijas.

Pie Zeļķu tilta ūdens līmenis ir stabils, augšpus Jēkabpils turpinās ūdens līmeņa pakāpeniska pazemināšanās. Pie Pļaviņām ūdens līmenis nedaudz svārstās un tas nav bīstami augsts.

Sarkanās pakāpes brīdinājums par plūdiem Jēkabpils novadā pagaidām pagarināts līdz plkst.14 svētdien, 15.janvārī.

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, Sadales tīkls uz laiku veicis lokālus elektroapgādes atslēgumus 189 klientiem plūdu skartajās teritorijās Jēkabpilī un Jēkabpils novada Ābeļu un Kūku pagastā.

Hidrologi norāda, ka situācija neuzlabojas, jo no upes augšteces turpina nākt klāt jauni vižņi un Jēkabpils novadā applūst plašas teritorijas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis informēja par izludināto evakuāciju Mežrūpnieku, Zvejnieku, Laivu un Priežu ielās, evakuācijas autobusa nodrošināšanu,drošības pasākumiem un citu aktuālo informāciju.

Situāciju Daugavā pie Jēkabpils var vērot četrās tiešraides kamerās: 

Augstāks ūdenslīmenis šajā upes posmā novērots vien 1981. gada plūdos, kad tas sasniedza 8,97 metrus virs novērojumu stacijas nulles līmeņa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) izplatītā informācija.

Jēkabpilī spēkā sarkanais brīdinājums par plūdiem. 2023. gada janvāris

Naktī uz ceturtdienu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis sarkano brīdinājumu Jēkabpils novadā par ļoti augstu ūdens līmeni Daugavā.

gallery icon

Tuvākajās dienās nav sagaidāma situācijas ātra uzlabošanās. Pat ja atkusnī Daugavas ūdeņi cauri ledus sastrēgumam izlauzīs ceļu uz Pļaviņu ūdens krātuvi, atgriežoties salam, atsāksies vižņu blīvēšanās un no jauna sagaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās, pausts paziņojumā. 

Jēkabpilī applūdusi Sakas sala un ceļš

Tikmēr Sakas salā, sakustoties ledus sastrēgumam, naktī applūdušas Gravānu daudzdzīvokļu mājas, vasarnīcu rajons un autobusu parka teritorija, ziņo Jēkabpils pašvaldība. ...

gallery icon