Kijiva saņēmusi Rīgās dāvātos autobusus ar iedzīvotāju sarūpētajiem ziedojumiem

Kijiva saņēmusi Rīgas dāvātos autobusus ar iedzīvotāju sarūpētajiem ziedojumiem

Piektdien, 13. janvārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks nodeva Rīgas dāvinātos autobusus un rīdzinieku atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam ...

Sabiedrība
2023. gada 13. janvārī, 19:21

FOTO: Kijiva saņēmusi Rīgas autobusus ar dāsno ziedojumu kravu; bez dāvanas nepaliek arī mērs Kličko

Jauns.lv

Piektdien, 13. janvārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks nodeva Rīgas dāvinātos autobusus un rīdzinieku atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko, ziņo Rīgas dome (RD).

FOTO: Kijiva saņēmusi Rīgas autobusus ar dāsno zie...

Edvards Ratnieks, nododot autobusus Kijivai uzsvēra: “Šis nav tikai Ukrainas karš, šī ir cīņa par visu Eiropu. Ceram, ka Rīgas dāvinātie autobusi būs noderīgs atbalsts šajā cīņā. Ukraiņi ir drosmīga un īpaša nācija, kam izdevies atvērt latviešu un visas pasaules sirdis. Esmu pārliecināts, ka Ukraina šajā karā uzvarēs. Rīga ir un vienmēr būs ar Ukrainu!” 

Kijivas mērs Vitālijs Kličko, saņemot Rīgas un rīdzinieku dāvinājumu, pauda pateicību Rīgai par nenogurstošo atbalstu, kā arī izteica vēlmi pēc iespējas drīzāk doties vizītē uz Rīgu.

Kijivas mēram personiski tika nodots kāda rīdzinieku pāra sarūpētais elektrības ģenerators un dāvinātās adītās vilnas zeķes. 

Uz Kijivu dodas desmit Rīgas dāvinātie autobusi

Uz Kijivu dodas desmit Rīgas dāvinātie autobusi ar iedzīvotāju ziedojumiem

Iedzīvotāji tika aicināti piepildīt autobusus ar humāno palīdzību - precēm bērniem, higiēnas precēm, ilgi uzglabājamu pārtiku, dzeramo ūdeni, kā arī ...

Viesojoties Ukrainā, Rīgas vicemērs apmeklēja arī Borodjanku, Buču un Irpiņu – pilsētas, kuras smagi cietušas, atrodoties Krievijas armijas okupācijā. Tāpat Kijivā Edvards Ratnieks tikās ar Kijivas mēra vietnieku Petro Oleniču, kurš iepazīstināja ar Kijivas pilsētas izstrādātajiem digitālajiem risinājumiem, kas guvuši starptautisku atzinību. Kijivas vicemērs izteica gatavību Ukrainas galvaspilsētā radītos digitālos risinājumus uzdāvināt Rīgai pateicībā par ilgstošo atbalstu. 

Saeimas priekšsēdētāja vadītā delegācija ieradusies Kijivā, lai paustu atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai. Uzsākot vizīti, Saeimas priekšsēdētājs tikās arī ar Verhovna Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk), kurš pauda pateicību par Latvijas atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, tostarp uzņemot viņus mūsu valstī. Ukrainas galvaspilsētā Saeimas priekšsēdētājam un viņa vadītajai delegācijai plānotas tikšanās arī ar citām Ukrainas augstākajām amatpersonām.

Edvards Smiltēns uzrunā Ukrainas parlamentam: aizvērt elles vārtus Ukrainā ir visas civilizētās pasaules pienākums

Saeimas priekšsēdētāja vadītā delegācija ieradusies Kijivā, lai paustu atbalstu un solidaritāti Ukrainas tautai. Uzsākot vizīti, Saeimas priekšsēdētājs tikās arī ar ...

Kā ziņots, Rīgas dome pērn decembrī lēma ziedot vēl 10 sabiedriskā transporta satiksmes autobusus Kijivai papildus 11 autobusiem, kuri Ukrainas galvaspilsētā nonāca pērn aprīlī. No 28. līdz 30. decembrim Rīgas iedzīvotāji bija aicināti ziedot Kijivas iedzīvotājiem pārtikas un higiēnas preces, segas, siltus apģērbus un barību dzīvniekiem. Kopā tika saziedotas 50 tonnas nepieciešamo lietu aptuveni 200 000 eiro vērtībā. 

Cilvēki ar ziedojumiem piepilda ukraiņiem domātu autobusu

Cilvēki ar ziedojumiem piepilda autobusu, kas dosies ceļā uz Ukrainu

Nākamā gada sākumā uz Kijivu dosies vēl desmit "Mercedes-Benz" markas Rīgas domes ziedotie SIA "Rīgas satiksme" autobusi. Šos autobusus ...

“Rīgas satiksmes” šoferu vadītie autobusi ar humāno palīdzību ceļā no Rīgas uz Kijivu devās 10. janvārī, un 12. janvāra vakarā sasniedza Polijas un Ukrainas robežu, kur tie tika nodoti Kijivas sabiedriskā transporta uzņēmuma pārstāvjiem. Ceļā par autobusu drošību rūpējās Latvijas, Lietuvas un Polijas policisti.