"Agresorvalsts atbalstītājus neapkalpojam!" Bistro Rīgā atsakās uzņemt Krievijas fani, pēc kā seko draudi un nomelnošana
“Labdien! Mūsu uzņēmums neapkalpo agresorvalsts atbalstītājus,” atbildi no bistro "Olafs" saņēma sieviete, kuras sociālajos tīklos ir Ukrainu, Latviju izsmejošs un Krieviju slavējošs saturs. (Foto: ekrānuzņēmums no "Facebook")
Sabiedrība
2023. gada 13. janvārī, 05:59

"Agresorvalsts atbalstītājus neapkalpojam!" Bistro Rīgā atsakās uzņemt Krievijas fani, pēc kā seko draudi un nomelnošana

Jauns.lv

Uzņēmumi, kas pieturas pie principiem arī tad, kad uz viņiem nav pavērstas kameras, ir uzteicami. Taču tieši stingrā mugurkaula dēļ šobrīd kolektīvu uzbrukumu no pašmāju Krievijas faniem izcieš bistro “Olafs”. Rīgā bāzētā ēstuve skaidrā valodā pateica, ka neapkalpos sievieti, kura atbalsta agresorvalsti.

"Agresorvalsts atbalstītājus neapkalpojam!" Bistro...

“Labdien, līdz cikiem jums “bizness lanč”?” portālā “Facebook” krievu valodā jautājusi kāda Viktorija, kuras profila bildi rotā Krievijas valsts karogs.

“Labdien! Mūsu uzņēmums neapkalpo agresorvalsts atbalstītājus,” atbildi no bistro saņēma sieviete.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Bistro izvēlējās neapkalpot sievieti, kuras sociālajos tīklos pilns ar Krieviju slavinošu un Ukrainu, Latviju noniecinošu saturu.
Bistro izvēlējās neapkalpot sievieti, kuras sociālajos tīklos pilns ar Krieviju slavinošu un Ukrainu, Latviju noniecinošu saturu.

Ja Krievijas karogs uz bildes vēl dara šaubīgu, iedziļinoties citos ekrānuzņēmumos no Viktorijas “Facebook”, kļūst skaidrs, kādēļ bistro “Olafs” ir secinājis, ka konkrētā sieviete ir Krievijas atbalstītāja.

Viņas sociālo tīklu profils ir pārpildīts ar karikatūrām, kurās izsmieta un pa gabaliem –okupēšanai – sadalīta Ukraina.

Apakšā tikmēr citēts Krievijas vadonis Vladimirs Putins.

Papildus tam Viktorija “Facebook” arī izplatījusi Krievijas propagandas naratīvus par okupācijas pieminekļu nojaukšanu Latvijā, saucot par šo lēmumu atbildīgos par nacistiem.

“Facebook” pilns ar Ukrainas un Latvijas nicināšanu

Pēc īsās saziņas ar Rīgas bistro Viktorija ķērās klāt savas pieredzes aprakstīšanai “Facebook”.

“Ielāgojiet! Es tikai pajautāju, līdz cikiem viņi piedāvā biznesa pusdienas un viss. Nerekomendēju šo iestādi, tur strādā nacionālisti un rasisti,” raksta sieviete.

Pie viņas ierakstiem attiecīgi salasās arī atbalstītāji, kuri pret bistro vēršas ar līdzīgu nostāju - šo vietu nekad neapmeklēšot, jo “bizness tiek jaukts ar politiku”, izteicies kāds komentētājs.

Gāžas okupeklis Pārdaugavā

Šodien pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 ...

Taču “Olafs” saimniece Sandija Liepkalne “Facebook” izstāsta, ka lēmums uzteikt ēdināšanu Krievijas atbalstītājai sagādājis arī citas problēmas.

“Šodien saņēmu draudus gan manam uzņēmumam, gan privāti, sev pašai. Lavīnveidīgu nomelnošanu un viltus atsauksmes par manām bistro “Olafs” vietām. Un tikai tāpēc, ka atļāvos atbildēt sievietei ar Krievijas karogu pie profila bildes un profilā informāciju par atbalstu Krievijas karā, ka uzņēmums neapkalpos agresorvalsts atbalstītājus!” portālā “Facebook” raksta sieviete.

Sandija izstāsta, ka Viktorijas stāsts ticis ievietots daudzās Latvijas un Baltijas “Facebook” krievvalodīgo grupās.

Tajās tiek draudēts viņas uzņēmumam, un arī pie Sandijas bērna ierakstiem “Facebook” tiek liktas “dažādas izsmejošas emociju zīmes”, stāsta bistro saimniece.

Sarunā ar Jauns.lv Sandija apstiprina, ka pēc pieredzētā ir vērsusies pie atbildīgajām iestādēm.