foto: LETA
Gobzems māju Baltezerā pārdevis par iespaidīgu summu. Kā tur izskatās? FOTO
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdes laikā.
Politika
2023. gada 4. janvāris, 10:18

Gobzems māju Baltezerā pārdevis par iespaidīgu summu. Kā tur izskatās? FOTO

Jauns.lv/LETA

Bijušais Saeimas deputāts Aldis Gobzems pērn vasarā par 340 000 eiro pārdevis nekustamo īpašumu - māju un zemi - Baltezerā, Ādažu novadā, liecina viņa amatpersonas deklarācija, kas iesniegta, beidzot darbu parlamentārieša amatā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Noslēdzošajā deklarācijā Gobzems, raksturojot īstenoto darījumu, ievietojis šādam dokumentam netipisku paskaidrojumu: "Īpašums tika pārdots sakarā ar Latvijas Republikas izvērsto vajāšanu pret mani un centieniem materiāli iznīcināt". Gobzems iepriekš sociālajos medijos rakstījis, ka viņš ir saņēmis vairākus sodus par aktivitātēm pandēmijas laikā.

Saskaņā ar Zemesgrāmatā pieejamo informāciju, nekustamais īpašums Gobzema īpašumā nonāca 2020. gada 17. jūlijā, to iegādājoties kredītā par 250 000 eiro no hokejista Jāņa Sprukta sievas Lauras Spruktes. Gobzems savulaik medijiem stāstījis, ka cenu viņš esot krietni nokaulējis, jo iepriekš nekustamais īpašums esot ticis tirgots par nepilniem 400 000 eiro. Kā liecina Zemesgrāmatas izraksts, iepriekš šis nekustamais īpašums tika nopirkts par nepilniem 190 000 latu jeb apmēram 270 000 eiro.

Ciemos pie Gobzema TV raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas"

Ciemos pie Saeimas deputāta Alža Gobzema TV raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas". Raidījumā Aldis Gobzems viesos uzņēma dziedātāju Ievu Sutugovu, modeli ...

gallery icon
18

Nekustamo īpašumu no Gobzema nopircis biznesa attīstības speciālists Dans Haberlings.

Iepriekš Gobzemam piederējis nekustamais īpašums Rīgā, bet vēl viens nekustamais īpašums Ādažu novadā bija viņa lietošanā. Portāls "Jauns.lv" 2019. gadā rakstīja, ka Gobzems nekustamo īpašumu Rīgā esot uzdāvinājis tā brīža sievai Kristai Gobzemai. Viņa deklarācija par 2019. gadu liecina, ka Gobzems veicis dāvinājumu par 139 003 eiro, savukārt jau 2020. gada deklarācijā nekustamais īpašums Rīgā vairs neparādās. Deklarācijā kopš 2020. gada neparādās arī lietošanā līdz šim bijusī zeme un ēkas Ādažu novadā. Togad gan veikts darījums par īpašuma iegādi Baltezerā.

Deputāta gaitas Gobzems, kurš, kā viņš raksta sociālajos medijos, pārcēlies uz dzīvi Spānijā, noslēdzis bez deklarācijā norādītiem uzkrājumiem. Uzkrājumi deklarācijā jānorāda, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, kas pērn atbilda 10 000 eiro.

Tikmēr Gobzema parādsaistības, beidzot darbu parlamentā, sasniedza 161 430 eiro.

Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon
16

Viņa deklarācijas par periodu, kurā viņš strādājis Saeimā, liecina, ka alga par darbu parlamentā bijis viņa vienīgais ienākumu avots, neskaitot nelielus procentmaksājumus no bankām, kā arī ienākumus par darījumiem ar nekustamo īpašumu.

Pēc partijas neievēlēšanas 14. Saeimā Gobzems paziņojis par atkāpšanos no partijas "Katram un katrai" vadītāja amata un izstāšanos no partijas.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon
54

Kā teikts politiķa izplatītajā videouzrunā, viņš "rīkojas atbildīgi un vīrišķīgi", jo viņa vadītā partija nav sasniegusi mērķi, proti, nav ievēlēta 14. Saeimā, tādēļ viņš nolēmis pamest paša veidoto partiju "Katram un katrai".

Tagad Gobzems, pēc viņa vārdiem, kļūstot par privātpersonu, neatbildēšot uz nepazīstamiem telefona zvaniem un nodarbošoties ar "to, ar ko vīrietim jānodarbojas" - ar naudas pelnīšanu un ģimenes uzturēšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Politiķis piebilda, ka viņš tagad nolēmis dzīvot citādāk nekā iepriekšējos gados - "ceļot, priecāties, spēlēt tenisu", savukārt "visus normālos" viņš aicina emigrēt no Latvijas.