foto: LETA
Fonds “Uzņēmēji mieram” un Latvijas mūziķi aicina uz labdarības koncertu “Veltījums Ukrainai”
Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.
Kultūra
2022. gada 22. decembris, 13:54

Fonds “Uzņēmēji mieram” un Latvijas mūziķi aicina uz labdarības koncertu “Veltījums Ukrainai”

Jauns.lv

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina uz labdarības koncertu “Veltījums Ukrainai”, kas plānots 2023. gada 24. februārī atjaunotajā Rīgas Cirka arēnā, iezīmējot tieši vienu gadu, kopš  Ukraina cīnās pret Krievijas agresiju. Koncertā ar savu veltījumu Ukrainai dalīsies dažādi Latvijā zināmi mūziķi, mākslinieki, kā arī draugi no Ukrainas.  

“Gan šis labdarības koncerts ar mākslinieku, radošās komandas un atbalstītāju brīvprātīgu dalību, gan ikviens koncertā gūtais ziedojums ir veltījums un atbalsts nenogurstošajai Ukrainas tautai cīņā par brīvību un cilvēcību,” pastāstīja fondā “Uzņēmēji mieram”. 

Koncertā uzstāsies Vestards Šimkus, Latvian Voices, DAGAMBA, vīru koris “Gaudeamus”, The Sound Poets, Tautumeitas, Carnival Youth, Goran Gora un citi Ukrainas draugi un atbalstītāji.

“Es ticu, ka pilnīgi katram pasaules iedzīvotājam ir pa spēkam palīdzēt citiem. Pat labs vārds, atbalstošs plecs vai līdzjūtība sniedz atbalstu. Es ticu, ka mūzika ir viens no spēcīgākajiem atbalsta veidiem, jo dziedot cilvēks ir pilnībā atklāts. Un šī atklātība ir tā palīdzības forma, ko nav iespējams notēlot - tā ir patiesa un ļoti īsta,” Goran Gora.

“Ar grupu esam piedalījušies daudz un dažādos Ukrainas atbalsta koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs un šis koncerts “Veltījums Ukrainai” noteikti nav izņēmums. Karš nav beidzies un ukraiņiem palīdzība ir un būs nepieciešama vēl ilgi. Mūzika ir spēcīgs ierocis šajā laikā, kad jācīnās ar ļaunumu no austrumiem. Liels paldies koncerta organizatoriem par to, ka mēs varam turpināt atbalstīt ukraiņus arī gadu pēc kara sākuma!” Valters Pūce, DAGAMBA.

“Jau 10 mēnešus tepat kaimiņos notiek kas drausmīgs un murgam līdzīgs. Mēs nevaram izlikties to nezinām, tāpēc katrs atbalstām ukraiņus kā spējam. Gribētos ticēt, ka pēc 2 mēnešiem šim neprātīgajam karam pienāks gals. Gribētos ticēt, bet ja nē - mēs turpināsim palīdzēt, un dziesmai šajā nepriecīgajā gadadienā noteikti būs lielāks spēks nekā saukļiem un lozungiem. Mēs turpināsim palīdzēt,” Ilga Reizniece, “Iļģi”.

foto: Publicitātes foto
Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

“Būšu pagodināts piedalīties šajā labdarības koncertā, paužot sirsnīgu atbalstu drosmīgajai, dzīves spēka pilnajai ukraiņu tautai, kura nepakļaujas Krievijas asiņainajam imperiālismam un cīnās par savu pastāvēšanu laikmetā, kad mūs no visām pusēm burtiski ieskauj tumsa un tās šķietami nebeidzamie meli. Nacionālas valstis, tautu pašnoteikšanās tiesības, ikdienas dzīvē iemiesotas tradicionālās vērtības un jebkāds cilvēcīgums allaž ir gaužām neērts pretspēks ikvienai pārnacionālai, impēriskai tumsai, lai no kuras debess puses tā arī nenāktu. Savu uzstāšanos šajā koncertā centīšos veidot kā kaut vai tikai niecīgu šīs gaismas atspulgu, izpildot savu improvizāciju par kādas aizkustinoši skaistas ukraiņu tautasdziesmas tēmu,” sacīja pianists Vestards Šimkus.

Biļetes uz koncertu pieejamas bezrindas.lv. Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.