foto: jauns.lv lasītājas foto
Vecāki neizpratnē: Daugavpils mērs Elksniņš latviešu bērndārzniekus Ziemassvētkos sveic krievu valodā
Latviešu plūsmas bērnudārza audzēkņi saņēmuši dāvanas no Daugavpils pilsētas mēra Andreja Elksniņa ar apsveikumu krievu valodā.
Sabiedrība
2022. gada 20. decembris, 18:13

Vecāki neizpratnē: Daugavpils mērs Elksniņš latviešu bērndārzniekus Ziemassvētkos sveic krievu valodā

Jauns.lv

Daugavpilī latviešu plūsmas bērndārznieki saņēmuši Ziemassvētku dāvanu paciņas ar apsveikumu no pilsētas mēra Andreja Elksniņa (S) gan latviešu, gan krievu valodās. Bērnudārza vadība norāda, ka dāvanas piegādāja pilsētas Izglītības pārvalde, bet pasūtījuma organizēšanu veikusi Daugavpils pilsētas dome, kas to noliedz.   

Jauns.lv redakcija saņēma neizpratnes pilnu e-pastu no kādas lasītājas, kura vaicā, kāpēc Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" audzēkņi Ziemassvētku dāvanās saņēmuši arī kartīti, uz kuras apsveikums bijis gan latviešu, gan krievu valodās:

"Man likās ļoti interesants apsveikums Ziemassvētku paciņā bērnudārzā Latvijā!" raksta Jauns.lv lasītāja, "esot arī latviskā versija, bet nu rodas jautājums... Kāpēc divās valodās pie mums ir apsveikumi bērnudārzā?"

Kā norāda lasītāja, apsveikuma kartīte, iespējams, sagadīšanās pēc, dāvanā ievietota tā, ka sākotnēji lasāms apsveikums krievu valodā, proti, “Светлого рождества и счастиливого Нового года. Ваш Андрей Элкснинъш” [Gaišus Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno gadu. Jūsu Andrejs Elksniņš – red].

Jauns.lv sazinājās ar Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" vadītāju, lai noskaidrotu, kas ir organizējis un piegādājis dāvanas. Kā telefonsarunā Jauns.lv norādīja bērnudārza vadītāja Genovefa Fedorkiva, “Ziemassvētku dāvanas centralizēti piegādāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, bet Ziemassvētku dāvanu iepirkumu organizējusi Daugavpils pilsētas dome”.

Futbols pāris stundu garumā

Lai iegūtu atbildes par to, kāpēc latviešu plūsmas bērnudārza audzēkņi saņēmuši dāvanas no Daugavpils pilsētas mēra ar apsveikumu krievu valodā, Jauns.lv centās sazināties ar Centralizēto iepirkumu nodaļu, Daugavpils Izglītības un kultūras jautājumu komiteju, kā arī Komunikācijas nodaļu.

Kā telefonsarunā pavēstīja Centralizēto iepirkumu nodaļas vadītāja Ineta Leitāne, pilsētas domei nav nekāda sakara ar Ziemassvētku dāvanu iepirkumu. Jebkādu saistību ar Ziemassvētku dāvanu iepirkumu telefonsarunā noliedza arī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Vasiļjevs. Visbeidzot arī Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja Nataļja Bikovska e-pastā noliedza pilsētas pašvaldības saistību ar Ziemassvētku dāvanām bērnudārzniekiem.

Izglītības pārvalde noliedz līdzdalību dāvanu iegādē

Pēc tam, kad Daugavpils domes pārstāvji noliedza pašvaldības saistību ar minētajām dāvanām, Jauns.lv sazinājās ar Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāju Marinu Jusupovu.

Telefonsarunā viņa noliedza jebkādu saistību ar dāvanu pasūtīšanu. “Mēs piegādājām dāvanas izglītības iestādēm, taču neko nepasūtījām. Tas ir Daugavpils domes pasūtījums. Uz kartiņas taču nav rakstīts “Marina Jusupova”, bet gan “Andrejs Elksniņš",” Jauns.lv sašutusi klāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja. “Cerēju, ka vismaz šajos Ziemassvētkos iztiksim bez skandāla, bet laikam maldīgi…”

Kas tad pasūtīja dāvanas?

Šis ir negaidīts pavērsiens, jo gan Daugavpils pilsētas pašvaldība, gan Izglītības pārvalde noliedz saistību ar dāvanu iepirkumu. Tajā pat laikā Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš savā “Facebook” profilā ievietojis foto, kurā priecīgi pozē ar kādu kasti, nav izslēgts, dāvanu kasti. Interesanti, ka foto Elksniņa kungs komentē šādi: “Собрали Рождественские подарки для детсадовцев. Ziemassvētku dāvanas brauc pie bērnudārzniekiem.”

Pēc sarunas ar Marinu Jusupovu Jauns.lv saņēma e-pastu no Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājas Nataļjas Bikovskas, kurā viņa rakstīja: “Daugavpils izglītības pārvalde šogad dāvanas bērniem neiegādājās un iepirkumu neveica. Attēlā redzamās dāvanas Daugavpils pašvaldība neiegādājās."