foto: ekrānuzņēmums no video
Latvijā bāzētais TV “Doždj” ēterā paziņo, ka vēlas palīdzēt Krievijas armijai “ar aprīkojumu un ērtībām”
Ēterā arī publicēts e-pasts, uz kuru esot jāsūta bēdu stāsti par krievu karavīriem.
Sabiedrība
2022. gada 2. decembris, 10:18

Latvijā bāzētais TV “Doždj” ēterā paziņo, ka vēlas palīdzēt Krievijas armijai “ar aprīkojumu un ērtībām”

Jauns.lv

Pamatīgu neizpratni izraisījis kāds Latvijā bāzētā Krievijas TV kanāla “Doždj” raidījums. Viņi grasoties palīdzēt Krievijas mobilizētajiem, kuriem frontē esot smagi apstākļi.

“Ja jums ir liecības, kā norit mobilizācija, kā mobilizētie dienē frontē - ja vēlaties mums pastāstīt, kādas problēmas ir Krievijas armijā - rakstiet mums uz e-pastu. Praktiski visiem atbildam. […] Ceram, ka daudziem karavīriem spēsim palīdzēt ar aprīkojumu vai elementārām ērtībām. Jo tie stāsti, kurus stāsta karojošo radinieki, ir smagi.”

Ar šādu stāstījumu izcēlies “Doždj” ētera personība Aleksejs Korosteļevs, raidījuma “Zģes i Sečas” (“Te un Tagad”) vadītājs.

Ēterā arī publicēts e-pasts, uz kuru esot jāsūta bēdu stāsti par krievu karavīriem.

Saprotams, ka šādas izpausmes TV kanālā, kurš no Krievijas pārcēlās uz Latviju, lai turpinātu savu darbību, izsaukušas asas reakcijas.

Sociālajos tīklos pausts sašutums un neticība, ka kas tāds ēterā vispār ir pateikts.

Drīz vien par raidījumā izskanējušo izteicās arī TV kanāla zināmākā personība - Rīgā dzīvojošais raidījumu vadītājs, “Doždj” galvenais redaktors Tihons Dzjadko.

Viņš savā komentārā norāda, ka ēterā izskanējušais raidījums tiks dzēsts, jo “cilvēkiem radies iespaids, ka TV kanāls vāc palīdzību Krievijas armijai”.

Dzjadko norāda, ka tā vis neesot, un, ka minētais e-pasts domāts, lai vāktu liecības par krievu armijas radīto postažu Ukrainā.

TV kanāla galvenais redaktors arī publiski atvainojies skatītājiem.

“Doždj” Krieviju bija spiests pamest marta sākumā, saistībā ar Kremļa represijām pret medijiem kaimiņvalstī.

Latvijā kanāls raidīt atsāka iepriekšējā vasarā – 18. jūlijā. Jāsaka, ka šī nebūt nav pirmā reize, kad “Doždj” ēterā izskanējušais izsauc izbrīnu Latvijas u.c. valstu sabiedrībā.