foto: Telegram
No “Stabilitātei!” ievēlētajai Grevcovai ir saikne ar Valsts robežsardzes majoru augstā amatā
Saeimā nupat ievēlētā Glorija Grevcova ("Stabilitātei!") līdz šim esot darbojusies kā padomniece Krievijas pierobežā reģistrētā meižistrādes firmā, kuras adresē reģistrēta arī zemnieku saimniecība. Kā viņas dzīvesvieta norādīta Ropažu novads. Gan firmai, gan z/s ir saikne ar augstu Valsts robežsardzes amatpersonu.
Politika
2022. gada 6. oktobris, 06:11

No “Stabilitātei!” ievēlētajai Grevcovai ir saikne ar Valsts robežsardzes majoru augstā amatā

Jauns.lv

No “Stabilitātei!” saraksta 14. Saeimā iekļuvusī aktīviste Glorija Grevcova lielākoties zināma, pateicoties viņas “TikTok” saturam, taču, kandidējot vēlēšanās, viņa norādījusi arī oficiālu darbavietu – Valsts robežsardzes (VR) struktūrvienību vadošam majoram piederošu uzņēmumu.

Latvijā mediju uzmanību Glorija Grevcova izpelnījās vien tad, kad publiski kļuva zināms par viņas došanos politikā, konkrēti – pievienošanos bijušā partijas “Saskaņa” biedra un Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaunajai partijai “Stabilitātei!”.

Iepriekš Grevcova bija sapulcējusi ap sevi ievērojamu sekotāju skaitu “TikTok” un citos sociālajos tīklos.

To saturs – atklāti Latviju nicinošs un Krieviju, kā arī PSRS ēru slavinošs. Savos video Glorija Grevcova regulāri nodarbojās ar tā dēvēto “whatabout-ismu”, no diskusijas par Ukrainas situāciju un palīdzību ukraiņiem cītīgi virzot uz sarunu par to, “cik dārgi” tas izmaksās Latvijas iedzīvotājiem energoresursu u.c. cenās.

Padomniece mežistrādes firmā pie Krievijas robežas

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā izlasāms, ka Glorija Grevcova no “Stabilitātei!” kandidēja ar 2. numuru Vidzemē.

Kā viņas darbavieta šeit ir norādīts uzņēmums SIA “DOLO”, bet dzīvesvieta – Ropažu novads.

Grevcova, spriežot pēc CVK publicētā, šajā firmā ieņem padomnieces amatu. Citas darbavietas nav norādītas.

Izglītības sadaļā ievēlētajai deputātei norādīta pabeigta Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), kā rezultātā iegūta pedagoga specialitāte.

Iedziļinoties publiski zināmajā par jaunievēlētās Saeimas deputātes dzīves gaitām, noskaidrojas, ka iepriekšminētais uzņēmums ir reģistrēts Latgalē, Sviļovā, Šķilbēnu pagastā.

Tas ir kādus septiņus kilometrus no Krievijas robežas un ap 220km brauciena attālumā no Ropažu novada:

Uzņēmums, spriežot pēc “Lursoft” datubāzē apkopotās informācijas, nodarbojas ar mežizstrādi – kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecību.

“Lursoft” minēts, ka 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 1 690 713 eiro un peļņa pēc nodokļiem bijusi – 18 194 eiro.

Firma pieder Andrim Gabrānam – Valsts robežsardzes (VR) Viļakas pārvaldes Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienesta priekšniekam ar majora pakāpi.

To apstiprina arī Gabrāna valsts amatpersonas deklarācija, kas publiski pieejama un aplūkojama Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļa vietnē. Saskaņā ar to viņš pats pērn no uzņēmuma nopelnījis 3000 eiro.

Deklarācijā arī norādīts, ka viņš ieņem pārvaldnieka amatu turpat Šķilbēnu pagastā reģistrētā zemnieku saimniecībā “Rozītes”.

Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienests, saskaņā ar Viļakas pārvaldes reglamentu, organizē bruņojuma apriti pārvaldē, organizē un veic bruņojuma aprites kārtības pārbaudes, organizē bruņojuma remonta veikšanu, organizē Pārvaldes amatpersonu apgādi ar formas tērpu un ekipējumu, veic formas tērpu un ekipējumu uzskaiti, kontrolē formas tērpu un ekipējumu glabāšanas un izmantošanas kārtības ievērošanu, organizē un veic ārējās un iekšējās robežas joslas uzturēšanu, kā arī virkni citu pienākumu.

Plašāk ar šīs struktūrvienības funkcijām var iepazīties, aplūkojot VR iekšējos normatīvos aktus.

Lai noskaidrotu, kādi ir bijuši līdzšinējie Glorijas Grevcovas amata pienākumi Sviļovā bāzētajā mežistrādes uzņēmumā, Jauns.lv mēģināja sazināties ar jaunievēlēto deputāti Gloriju telefoniski un ar SMS palīdzību.

Pagaidām atbilde no Grecvocas nav saņemta.

VR Jauns.lv informēja, ka majors Andris Gabrāns šobrīd atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, taču solīja informēt viņu par Jauns.lv interesi.

Jauns.lv mēģināja sazināties ar SIA “DOLO” pārstāvniecību, izmantojot publiski pieejamu telefona numuru, kurš norādīts kā iespējamā uzņēmuma kontaktinformācija, taču šim numuram konkrētajā brīdī bija atslēgta iespēja saņemt ienākošos zvanus.

Gan VR amatpersonas, gan jaunievēlētās Saeimas deputātes komentārus Jauns.lv publicēs, kad tie tiks saņemti.

“Stabilitātei!” gūst plašu atbalstu Latgalē

Saskaņā ar CVK datiem, par partiju “Stabilitātei!” 14. Saeimas vēlēšanās savu balsi atdevuši 6,80% balsstiesīgo.

No 65 kandidātiem, kurus izvirzīja politiskais spēks, ievēlēti 11 – to starpā ar Glorija Grevcova, saņemot 2708 plusus un 76 mīnusus.

Īpaši plašu atbalstu “Stabilitātei!” guva Latgalē, kur par šo sarakstu atdoti 18,56% balsu.