foto: Ivars Soikāns/LETA
Pliners izslēgts no LKS Rīgas domes frakcijas
Jakovs Pliners iepriekš paziņoja, ka izstājas no partijas LKS, bet turpinās darboties Rīgas domes frakcijā.
Politika
2022. gada 5. oktobris, 08:08

Pliners izslēgts no LKS Rīgas domes frakcijas

Jauns.lv / LETA

Kādreizējais Latvijas Krievu savienības (LKS) frakcijas deputāts Jakovs Pliners izslēgts no LKS Rīgas domes frakcijas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LKS frakcija vērsusies pie Rīgas mēra ar iesniegumu, kurā informē, ka 3.oktobrī pieņēmusi lēmumu par Plinera izslēgšanu no frakcijas.

Līdz ar to LKS frakcijā darbu turpina trīs deputāti - frakcijas priekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs, viņa vietniece Inna Djeri un deputāts Vladimirs Buzajevs.

LKS frakcija lūdz piešķirt Plineram darbavietu Rīgas domē, kas neatrastos LKS frakcijas telpās.

Kā ziņots, Pliners iepriekš paziņoja, ka izstājas no partijas LKS, bet turpinās darboties Rīgas domes frakcijā.

Pliners skaidroja, ka labprāt kā Rīgas domes deputāts turpinātu strādāt LKS frakcijā, taču, ja partija paziņos, ka viņš frakcijā nav vajadzīgs, viņš pametīšot arī to.

Viņš esot nolēmis palikt frakcijā, lai mazskaitlīgajai frakcijai "palīdzētu nosegt" visas komitejas un komisijas. Rīgas domē no LKS ievēlēti četri deputāti. Viens deputāts drīkst darboties divās komitejās. Ņemot vērā, ka Rīgas domē ir astoņas komitejas, LKS pārstāvji ir ievēlēti visās domes komitejās.

LKS Rīgas domes frakcijas vadītājs Miroslavs Mitrofanovs iepriekš informēja, ka nav plānota Plinera izslēgšana no frakcijas un viņš varēs turpināt tajā strādāt.

Pliners paziņoja, ka kopš 14.jūlija viņš vairs nav LKS biedrs. Plinera ieskatā, LKS vairs neesot tā partija, kāda tā bijusi iepriekš. Viņš esot mēģinājis partijā izrunāt problēmjautājumus, taču uzlabojumu neesot.

Aiziešanu no LKS Pliners skaidro ar vairākiem iemesliem. Pirmais no tiem - neapmierinātība ar partijas vadību divu pēdējo gadu laikā, turklāt organizācijas vadību esot pārņēmuši partijas funkcionāri, kuri politiskajā spēkā esot vien neilgu laiku. Partijas vadība tikai sēžot sanāksmēs, bet reālas darbības izpaliekot.

Pliners jutis arī diskrimināciju vecuma dēļ. Netaisnīga un neskaidra viņam likusies arī 14.Saeimas vēlēšanu sarakstu veidošana.

Politiķis iepriekš atzina, ka pēdējais piliens, lai pieņemtu lēmumu par aiziešanu no LKS, esot bijusi viņa neiekļaušana sarakstā startam 14.Saeimas vēlēšanās.